Minder Mobielen Centrale gaat weer de baan op

Minder Mobielen Centrale gaat weer de baan op

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - De coronamaatregelen worden versoepeld en dat biedt de kans voor de Minder Mobielen Centrale (MMC) om vanaf donderdag 4 juni weer op te starten. Uiteraard gaat tegelijk ook alle aandacht naar alle nodige voorzorgsmaatregelen, zowel voor de bestuurder als voor de passagier. De Minder Mobielen Centrale is een sociale dienstverlening van OCMW Deinze voor personen met een beperkt inkomen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Zij kunnen rekenen op vrijwillige chauffeurs die op bepaalde uren of dagen beschikbaar zijn

Prioritair naar dokter, ziekenhuis, kiné, kapper of pedicure

“De Minder Mobielen Centrale was, ten gevolge van het COVID-19 -virus, een aantal weken herleid tot een boodschappendienst voor de bestaande klanten,” stelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren. “Aangezien de maatregelen versoepeld worden, kan deze dienstverlening opnieuw opgestart worden. De vrijwilligers mogen zelf beslissen of ze al dan niet terug ingezet worden. We zorgen ervoor dat de chauffeurs over handgel beschikken, zodat elke passagier voor het instappen de handen kan ontsmetten. We vragen dat zowel de chauffeur als de passagier een mondmasker draagt tijdens het vervoer. Er wordt voorrang gegeven aan ritaanvragen voor een bezoek aan een arts, het ziekenhuis, kiné en pedicure. Ook ritten naar de kapper en de winkel zijn mogelijk. Andere aanvragen worden, waar mogelijk, ingevuld volgens de beschikbaarheid van de chauffeurs. We hopen met deze heropstart mensen opnieuw te kunnen ondersteunen in hun mobiliteit en hen zo uit het isolement van de laatste weken te halen.”

Heb je enkele uren per week vrij? Word dan vrijwilliger-chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale in Deinze. Meer info via Minder Mobielen Centrale, Gentpoortstraat 41 – 9800 Deinze, tel. 09 387 82 83 en mmc@deinze.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio