Nieuwe opleiding ‘Musical’ in KADE Podiumkunsten

Nieuwe opleiding ‘Musical’ in KADE Podiumkunsten

Foto: Goele Bormans

Deinze / Nevele - KADE Podiumkunsten start vanaf 1 september met de nieuwe opleiding 'Musical'. Zingen, dansen en acteren, dat kan je vooraan allemaal combineren in KADE.

“Morgen is vandaag, en als ik nu de sprong niet waag. Dan blijft het een illusie.” Dit citaat uit de musical Soldaat van Oranje zegt precies waar het tijd voor is in KADE Podiumkunsten: “Musical “ Vanaf 1 september 2020 kun je starten in deze nieuwe opleiding. 

“De beslissing om te starten met musical werd ingegeven door de vraag van leerlingen, maar ook door de expertise bij enkele leerkrachten van KADE. Zo zullen Jolien Praet, Anneleen Vermeulen, Veerle De Potter en Liesbeth Roose, die in ‘40-45’ en ‘Daens’ belangrijke rollen vertolkten, de leerlingen onder hun hoede nemen. Het is een team waar we bijzonder trots op zijn en waarvan de leerlingen het musicalvak kunnen leren op een professionele en inspirerende manier,” zegt directeur Geert Dhondt.

De opleiding is toegankelijk voor kinderen tussen 12 en 14 jaar en jongeren vanaf 15 jaar. Wekelijks gaan de leerlingen aan de slag in vakken als ‘Musical on stage’, ‘Musicalzang’ en ‘Musicaldans’. Heb je nog geen ervaring in muziek of woord dan kun je die krijgen tijdens een spoedcursus.

“We vergeten ook onze jongere leerlingen niet die nu al staan te popelen om in hun eerste musicalrol te schitteren”, verzekert Trees Van Hove, schepen bevoegd voor kunstonderwijs. ”Leerlingen tussen 9 en 12 jaar die in KADE muziek, woord of dans volgen, kunnen facultatief ‘Musicalatelier’ volgen. Een ideale voorbereiding op de effectieve opleiding.” Als kers op de taart wordt er elk jaar gewerkt naar een voorstelling.

Inschrijvingen

Ben je geïnteresseerd in de opleiding 'Musical', stuur dan een mailtje naar musical@deinze.be. Vermeld zeker je naam en geboortedatum.

Of wil je liever een instrument leren bespelen, de acteur of actrice in jezelf ontdekken of misschien de dansvloer betreden? Schrijf je dan in bij KADE Podiumkunsten. Alle info over de opleidingen en de online inschrijvingen vind je op www.kadepodiumkunsten.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio