Volgend schooljaar weer Techniekacademie Junior voor kinderen van 8 tot 10 jaar

Volgend schooljaar wordt weer een techniekacademie junior georganiseerd in Deinze. Gedurende tien woensdagnamiddagen maken kinderen van het derde en vierde leerjaar kennis met verschillende technieken en technologieën. Inschrijven voor deze reeks kan nu al.

Een techniekacademie wil kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier laten kennismaken met techniek en technologie. In Deinze richt het Erasmusatheneum al enkele jaren een techniekacademie in voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Het stadsbestuur en VIVES Hogeschool organiseren voor de tweede keer ook een techniekacademie voor kinderen van het derde en vierde leerjaar.

Vier groepen van 20 kinderen, twee in JC Brieljant in de Mouterijdreef 20 in Deinze en twee in de gemeentezaal aan Vaart Rechts 14 in Nevele, gaan tien woensdagen van 23 september tot 9 december aan de slag. Gepassioneerde technici begeleiden hen bij onder meer het bouwen van een brug, het programmeren van een robot en de constructie van een coole toverlamp.

Alle informatie over de Techniekacademie Junior in Deinze vind je op www.techniekacademie-deinze.be/junior. Inschrijven kan vanaf zaterdag 6 juni.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio