Europese Verkiezingen 09

Kandidaten uit Zulte (1): Luc Millecamps (CD&V)

Kandidaten uit Zulte (1): Luc Millecamps (CD&V)

Luc Millacamps Foto: www.zulte.be

Zulte - Op zondag 7 juni trekken wij naar de stembus, elk in zijn eigen deelgemeente van Zulte. Op de lijsten, waarop wij de bolletjes moeten kleuren, vinden wij de namen van drie Zultenaars. Vandaag hebben wij het over Luc Millecamps (58). Hij prijkt op de CD&V-lijst voor de Europese verkiezingen op de 9° plaats bij de effectieven.

Rode Duivel van SV Waregem

Buiten Zulte is Luc Millecamps uiteraard vooral bekend als lid van het meest succesrijke Belgische voetbalteam uit de geschiedenis. Hij was 35 keer Rode Duivel en de rots in de verdediging van het elftal van Guy Thijs. Hij stond in de ploeg die in 1980 de finale van het Europese kampioenschap verloor van West-Duitsland in 1980 en ook in het team dat sneuvelde in de tweede ronde van de Wereldbeker in Spanje van 1982. Hij was echter vooral de libero van SV Waregem in de gloriejaren. Hij speelde 17 jaar aan de Gaverbeek. In 1974 won hij met Essevee de Beker van België en in 1982 waren zij nog eens finalist. Datzelfde jaar wonnen zij ook de Belgische Supercup. In 1984 hing hij de voetbalschoenen aan de wilgen en was daarna nog trainer bij Izegem, Wielsbeke, Evergem en Oostnieuwkerke.

OCMW-voorzitter en schepen

In Zulte kennen wij Luc Millecamps natuurlijk niet alleen als voetballer. Onder impuls van toenmalig burgemeester George Peirs zette hij de stap naar de gemeentepolitiek en met succes. Na zijn eerste verkiezingen werd hij OCMW-voorzitter in de legislatuur 2000 – 2006. Vanaf 2007 tot op vandaag is hij tweede schepen van Zulte, met als bevoegdheden: Sport, Sociale zaken & welzijn, Tewerkstelling & PWA, Huisvesting, Coördinatie OCMW en Mede opvolging uitvoering openbare werken Zulte. Daarnaast is hij ook ondervoorzitter van de Deinse Sociale Bouwmaatschappij. In die hoedanigheid zet hij zich in voor het realiseren van betere betaalbare woningen. De berekening van de huurprijzen zoals deze op dit moment plaatsvindt, dient volgens hem op een andere, méér rechtvaardige manier uitgewerkt te worden.

Luc Millecamps wil in de politiek, zoals in het voetbal, een teamspeler zijn. Het is zijn bedoeling ook op Europees niveau aandacht te vragen voor lokale aangelegenheden. Als schepen van Sport ijvert hij o.a. al een hele tijd voor het bekomen van een betere infrastructuur voor alle sporten via een optimalisatie van overheidssubsidies. Een gezamenlijke aanpak van deze materie op de verschillende politieke niveaus zou een extra stimulans kunnen betekenen om zowel jong als oud meer aan het sporten te krijgen in betere omstandigheden. Luc hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen om zijn ideeën te kunnen doorduwen in Vlaanderen, in België en in Europa.

Luc Millecamps is geboren en getogen in de Nachtegaalstraat en woont vandaag in de Kerselarenlaan 24 in Zulte. Hij is de vader van Vanessa, Rebecca, Barbara en Jonathan en ondertussen ook al zeven maal opa. Hij is bereikbaar op luc.millecamps@zulte.be of op Facebook en heeft zijn eigen website.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio