12e Leietocht VTT bij Sportcomité Astene

12e Leietocht VTT bij Sportcomité Astene

Sportcomité Astene voor hun lokaal Foto: Sportcomité Astene

Deinze - Sportcomité Astene organiseert elk jaar 2 mountainbike tochten, eentje in het voorjaar en eentjein de winter. Zo wordt ook dit jaar, traditiegetrouw op 2de Kerstdag, voor de 12e keer de Leietocht VTT georganiseerd. Door het gevarieerde off-road parcours doorheen de prachtige Leiestreek zakken jaarlijks ruim 2.000 deelnemers af naar het voetbalstadion van SK Deinze, waar de startplaats ligt van deze VTT-organisatie. Onderweg worden de deelnemers rijkelijk voorzien van de nodige bevoorrading.

Vorig jaar waren enkele bekende gezichten van de partij. Wij zagen Wouter Weylandt, Nico Eeckhout, Iljo Keisse, Kenny Lisabeth en eerste schepen van Deinze, jan Vermeulen, aan de start verschijnen. Met 2.229 deelnemers werd de Leietocht VTT in 2008 meteen de grootste nationale VTT-organisatie binnen het WBV-circuit.

Het parcours van dit jaar werd door bestuurslid Marc Isebaert volledig hertekend, met aandacht voor zoveel mogelijk off-road en voor de mooiste stukjes van de Leiestreek. Er werd eveneens aandacht geschonken aan de berijdbaarheid van het parcours bij eventueel regenweer op dag zelf of de dagen vooraf. Er zijn drie afstanden: 48, 37 en 25 km. Er is een speciale versie van de tocht van 15 km voor de kinderen. Een eerste impressie van het parcours is aan de hand van foto’s mogelijk op de website van de fietsclub: www.sportcomite-astene.be

Bike-wash

Op het einde van deze VTT-tour is er een uitgebreide bike-wash voorzien. Elke deelnemer kan zijn MTB-fiets achterlaten in een bewaakte fietsparking. Een verkwikkende douche behoort eveneens tot de mogelijkheden. Nadien kan rustig nagepraat worden bij een hapje en een drankje in de cafetaria van het voetbalstadion.

Inschrijven en starten

Inschrijven en starten kan op het Burgemeester Van de Wielestadion in Deinze, tussen 8u30 en 14u. Ook kids zijn welkom, meer bepaald tussen 13u en 13u30 voor een VTT over 15 km in groep en onder begeleiding.

Sportcomité Astene

Sinds 1996 is het Sportcomité Astene een actieve wielertoeristenclub, die zowel het sportieve, recreatieve als sociale en familiale aspect belangrijk vindt. Vzw Sportcomité Astene, aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen, organiseert wekelijks gevarieerde clubfietstochten vertrekkende aan het clublokaal, café de Wachtzaal, te Astene. Daarnaast neemt zij ook deel aan o.a. de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen, de Peter Vn Peteghem Classic,Luik-Bastenaken-Luik en andere cyclo-klassiekers . Hiermee biedt de vereniging elke wielerfanaat een zinvolle en goed georganiseerde vrijetijdsbesteding.

Om zich bij Sportcomité Astene aan te sluiten hoeft men geen doorwinterde fietsfanaat te zijn. <naast de meer geoefende wielertoerist, zijn ook de beginnende fietsers welkom. Bijkomende info vindt u op www.sportcomite-astene.be. Voor verdere inlichtingen kan men ook terecht op het clubsecretariaat bij Kurt Boeckaert op 0495/20.69.09 of kboeckaert@telenet.be
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio