Kuros Zulte - Eevoc Ertvelde/Evergem: 3 - 1

De vierde plaats blijft in zicht voor de Kurosladies

De vierde plaats blijft in zicht voor de Kurosladies

Foto: www.kuros-dames.be

Zulte - Om de langverwachte Nieuwjaarsreceptie een surplus te geven zou een overwinning tegen Ertvelde voor de Zultse volleybaldames in eerste provinciale meer dan welkom zijn. Ertvelde kon daarentegen zelf ook de punten goed gebruiken om uit de degradatiezone te geraken. Kuros van zijn kant mikt op de vierde plaats.

De sfeer was van bij de aanvang van de wedstrijd voor de reserven reeds top. Die werd door de Zultenaars dan ook met 2-1 gewonnen.

Ertvelde trad echter met andere spelers aan dan bij de eerste confrontatie tussen de twee ploegen. Het was dus aan Kuros om de observatieronde kort te houden .Dat het echter zo kort zou worden had niemand kunnen denken. In de eerste set bracht de opslagdruk van de Zultse dames al heel vlug een 25-8 op het bord (1-0).

De tweede set kende een gelijkaardig verloop. Dankzij Ilse Bijl werd een 8-1 voorsprong opgebouwd. Maar dan zakte de concentratie aan Zultse kant en ze lieten Ertvelde in hun spel komen. Toch konden ze de opgebouwde voorsprong tot het einde van de tweede set behouden en werd het 25-18 (2-0).

In de derde set hielden beide ploegen elkaar in bedwang tot halfweg. In deze derde set kwam Emma de Smet echter ongelukkig neer, waardoor er een oponthoud was van een kwartier. Zij hield er een kniefractuur aan over. De speelsters kwamen deze mentale opdoffer niet meer te boven en er werd met 25-21 verloren (2-1).

In de vierde set nam Else Van den Heede haar plaats in en zorgde meteen voor een opslagdruk die Ertvelde op een 12-8 achterstand bracht. Maar Ertvelde kwam punt voor punt terug en plaatste bij 18-18 de bordjes zelfs in evenwicht. Het bleef haasje over spelen tussen beide ploegen tot Zulte bij een 23-23 stand een kill blok plaatste, waarbij de eerste matchbal werd gepresenteerd. Toch vocht Ertvelde nog verbeten voor elke bal maar het kon tenslotte niet verhinderen dat Vanessa Millecamps bij een 25-24 stand Zulte naar de overwinning blokte: 26-24 (3-1).

Coach Didier De Schrijver: ‘Wij dragen onze overwinning op aan Emma De Smet die we daarmee een spoedig herstel wensen. ‘

Setstanden : 25-8 ;25-18;21-25;26-24.
Ploeg : Ilse Bijl , Vanessa Millecamps, Nathalie Dewolf , Maaike Verhalle,Lisa van Brussel en Tine Van de Buverie
Libero: Ann Verstraete.
Kwamen in : Emma De Smet, Elien Tavernier, Else Van den Heede en Aagje Moreels.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio