Basisschool De Sterrebloem groeit

Basisschool De Sterrebloem groeit

Foto: www.desterrebloem.be

Deinze - De ervaringsgerichte school De Sterrebloem in de Lange Akkerstraat in Meigem heeft zijn eerste schooljaar achter de rug. De school doet het goed en het leerlingenaantal gaat in stijgende lijn. Begin 2009 vatten enkele ouders de idee op in Deinze een ervaringsgerichte school op te starten. In september 2009 kon De Sterrebloem van wal steken met 37 leerlingen. In het schooljaar 2010 - 2011 zal zelfs e kaap van 50 leerlingen worden genomen. Heel wat ouders toonden interesse om hun peuter in te schrijven voor de volgende schooljaren.

De groeiende interesse en het stijgend aantal leerlingen toont aan dat er in Deinze inderdaad behoefte is aan een ervaringsgerichte school. Voorzitter Jan Kindt: ‘Uit ons tevredenheidonderzoek blijkt dat ouders vooral de aandacht voor de vorming van de totale persoonlijkheid en de open communicatie tussen ouders en school waarderen. De Sterrebloem biedt een gevarieerde werking en geeft persoonlijke aandacht aan elk kind. De kleinschaligheid van de school bevordert dit.’

Ook de kinderen keren tevreden terug. “Door de kinderen een stem te geven over het leven op school en door te vertrekken vanuit hun leefwereld komen de kinderen met plezier en gemotiveerd naar school,” aldus Jan Kindt.

De Sterrebloem organiseert deze zomer inschrijvingen van 1 tot 9 juli en van 23 tot 31 augustus. Het kan ook na afspraak via 0473.890023. Er is een infoavond op 25 augustus om 20 u. Meer info over de schoolwerking is te vinden op www.desterrebloem.be.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio