Zaal Palace op de Markt

Humor met Bob De Moor en Cornelius Bracke

Humor met Bob De Moor en Cornelius Bracke

Foto: Luk Monsaert

Deinze - De Deinse feesten bieden de laatste jaren, naast vuurwerk, kermis en jaarmarkten, ook een degelijk cultuuraanbod. Er zijn heel wat leuke muziekoptredens en zelfs het theateraanbod is in opmars. Theatergroep Vooruit en VtbKultuur bijvoorbeeld organiseerden vorige vrijdag een gesmaakt optreden van Peter Lambert in zaal Palace. Vrijdag 30 juli volgt op dezelfde plaats het tweede luik met Bob De Moor.

De keuze voor beloftevolle professionals uit eigen streek is ondertussen een traditie geworden tijdens de Deinse feesten. "Sinds 2007 brengen we bijna iedere jaar een streekgenoot op de planken. De vorige edities waren Han Coucke en Bert Van Poucke te gast in zaal Palace", weten de organisatoren van VtbKultuur en theatergroep Vooruit, die na "Deinze Lacht" en "Cabaret Best" al voor de derde maal dit jaar samenwerken in zaal Palace. "De samenwerking is een absolute meerwaarde voor humorminnend Deinze", weten voorzitters Roger Minnens en Peter Lafosse.

Maar ook voor Bob De Moor is het stilaan een beetje thuiskomen in de schouwburg op de Markt van Deinze. Hij was er enkele jaren geleden al te zien met "Truuken van de foor". Momenteel loopt zijn populaire tournee "Wees gul met uw organen" waarmee hij het satirisch HUMO–typetje Cornelius Bracke live op scène vereeuwigd. De tournee is deze zomer al een tijdje achter de rug, maar speciaal voor VtbKultuur en theatergroep Vooruit brengt De Moor een herneming.

De Vlaamse overheid heeft Corneel als BV ingeschakeld om overal te lande reclame te gaan maken voor orgaandonatie. Maar Corneel zou Corneel niet zijn als dit niet ontaardde in een hilarische egotrip. Corneel heeft namelijk een zwarte lijst opgesteld van mensen die uitgesloten zijn van genot zijner organen omdat ze ooit eens tegen zijn kar hebben gereden. Bob De Moor brengt de meanderende memoires van Corneel, maar dan verteld met het olifantengeheugen van een misantroop.

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 30 juli 2010 - 20.30 uur
Waar: Zaal Palace, Markt 32, Deinze
Toegang: vtbKultuurleden en leden van Toneelgroep Vooruit: 7 euro, niet-leden: 8 euro
Reserveren en betalen kan in het Jetaircenter Deinze, Gentstraat 41, tel.
09 386 65 00. Email: haerens.raymond@pandora.be  

Er zijn ook nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa tegen dezelfde prijs. Er zijn geen genummerde plaatsen, zodat goed op tijd komen verstandig is als je een degelijke plaats wil.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio