Ook voor scooters en auto's

Website voor elektrische oplaadpunten

Zulte - De elektrische fiets werd vroeger onmiddellijk in verband gebracht met senioren, die nog wel eens wilden fietsen, maar zeker wilden spelen. Maar vandaag wordt die fiets almaar populairder, een trend die niet meer te stoppen lijkt. In de nieuwe generaties elektrische fietsen zijn er nu immers ook modellen die de jongere generatie aanspreken en die kunnen dienen voor de verplaatsing tussen woonplaats en werkplaats.

Sinds kort zijn er al een aantal horecazaken, hotels en b&b's die klanten oplaadpunten aanbieden voor hun elektrische fiets. En daar is niet zo veel voor nodig. Een gewoon 220/230V buitenstopcontact is hiervoor al voldoende.

Wil je ook een oplaadpunt creëren?

Dat gebeurt bij voorkeur op een plaats waar fietsen gestald worden. Deze stopcontacten dienen waterdicht te zijn. Je bent vrij in het bepalen hoeveel stopcontacten je wil aanleggen, maar hou er rekening mee dat er misschien meerdere fietsers tegelijk hun fiets zullen willen opladen. Het is ook handig dat deze stopcontacten niet te dicht bij elkaar liggen, zodat er genoeg ruimte is voor de fietsen.

In Deinze zijn er ondertussen al vijf plaatsen waar men zijn elektrische fiets kan opladen en er is zelfs al één mogelijkheid voor auto’s. Ook in Zulte is er één oplaadpunt.

De oplaadpunten in Deinze en Zulte

Anno 1756
Ketelstraat 2 - 9800 Deinze
Type Oplaadpunt: Elektrische fiets

Carroesel
Karel Picquélaan 10 - 9800 Deinze
Type Oplaadpunt: Elektrische fiets

B & B Oe Nas
Huttestraat 43 - 9800 Deinze
Type Oplaadpunt: Elektrische fiets

DeCeder vzw
Parijsestraat 34 - 9800 Deinze
Type Oplaadpunt: Elektrische fiets

Irs Solar
Europalaan 73 - 9800 Deinze
Type Oplaadpunt: Elektrische fiets en Elektrische auto

Taverne-Hotel Rallye
Staatsbaan 118 - 9870 Zulte
Type Oplaadpunt: Elektrische fiets

Om al deze oplaadpunten in Vlaanderen in kaart te brengen, is er sinds 1 januari een website beschikbaar. Je kan hier oplaadpunten zoeken voor elektrische fietsen, scooters en auto's. En natuurlijk kan je zelf kosteloos oplaadpunten aanmelden.

www.oplaadpunten.org

Blue Corner

Het jonge Belgische bedrijf Blue Corner wil 50 oplaadpunten per maand in Vlaanderen plaatsen. Deze nieuwe 'serviceprovider' van Jean-Philippe Faniel wil vanaf januari 2011 overal in Vlaanderen gratis laadpalen installeren.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio