Het weekend van AV Olsene

Het podium in Diksmuide: links de tweede, Patricia Delvael (AV Roeselare), midden winnares Hilde Vanhessche en rechts de derde, Nathalie De Clercq (Assa Ronse) Foto: Gaby Devos

Zulte - Zondag 27 februari won AV Olsene atlete Hilde Vanhessche met ruime voorsprong de nationale veldloop bij de dames masters in Diksmuide. Hilde trekt volgende week met gewettigde ambitie naar het Belgisch kampioenschap masters in Vilvoorde. Een top 5 plaats ligt in haar mogelijkheden.

Nog zondag werd in Kortemark een wegwedstrijd over 20 km ingericht. Ruim 700 atleten kwamen aan de start. Carline Deseyn won de wedstrijd bij de dames masters + 40j. Luc Van Asbroeck wou niet onderdoen voor zijn vrouwelijke clubgenote. Luc won de wedstrijd bij de heren masters + 45j. Ook Francies Van Steenbrugge liep bij de heren alle categorieën een knappe wedstrijd. Francies werd tweede. Aman Gemeda, nog aan het opbouwen na maandenlange kwetsuren, bewees dat hij nog niks aan kwaliteit heeft ingeboet. Hij werd vijfde bij de heren alle categorieën.

Aanstaande zondag neemt Atletiekvrienden Olsene met een homogene ploeg deel aan de internationale wedstrijd Oostende-Brugge over 10 mijl. Zij duimen tegelijk voor Hilde Vanhessche op het B.K. veldlopen voor dames-masters in Vilvoorde.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio