Laatste Borrel-Nootjes van het seizoen met Amorroma

Laatste Borrel-Nootjes van het seizoen met Amorroma

Foto: www.deinze.be

Deinze - De cultuurdienst van Deinze en de stedelijke academie voor muziek, woord en dans ronden de achtste edities van de Borrel-Nootjes, een reeks aperitiefconcerten, zondagmorgen 20 maart af met het ensemble Amorroma. Muziek en aperitief kunnen genoten worden in zaal Post van de Stedelijke Academie in Deinze.

Volksmuziek met Amorroma

Amorroma is het folkensemble van blokfluitist Jowan Merckx en harpspeelster Sarah Ridy. Naast het duo blokfluit en harp, wordt de groep voor dit concert uitgebreid met vier muzikanten, waaronder Maarten Decombel, leerkracht aan de Deinse academie.

De groep is in 2000 opgericht door blokfluitist, doedelzakspeler en zanger Jowan Merckx (°1961). Amorroma speelt sinds hun vorige album "La-bas dans ces Vallons" als duo met harpspeelster Sarah Ridy (°1981). In hun voornaamste inspiratiebron, de traditionele volksmuziek uit Europa, is de melodie het belangrijkste. De muziek van Amorroma bestaat uit melodieën die door Jowan Merckx zijn gecomponeerd, met Nederlandstalige en Franstalige teksten. Hun creaties maken wel langsom meer uitstapjes naar oude muziek en chanson.

De naam ‘Amorroma’ is een samenvoeging van de woorden Amor en Roma, die voor de Katharen twee tegengestelde begrippen waren. Deze begrippen geven voor de muzikanten het spanningsveld van het leven weer, dat voor de mens bestaat uit zoveel verschillende gevoelens.

Uitgebreide bezetting

Voor hun nieuwe cd “Carrousel” laat het duo zich bijstaan door een reeks uitgeslapen muzikanten. Ook de tournee ter promotie van deze cd gebeurt in een grotere bezetting. Naast blokfluit en harp, wordt de groep voor dit concert uitgebreid met vier muzikanten: Vincent Noiret op contrabas, Elly Aerden op zang, Toon Van Mierlo op doedelzak en Maarten Decombel op mandola.

Praktisch

Wanneer: zondag 20 maart 2011 om 10.30 u.
Waar: Zaal Post SAMWD, Kalkhofstraat 25 in Deinze
Toegang: gratis, zonder reservatie
Meer info: Cultuurdienst Deinze, 09 381 95 10, cultuur@deinze.be of Stedelijke academie voor muziek, woord en dans, 09 381 96 40, muziekacademie@deinze.be . 

Hun eigenzinnige folkmuziek is ook te horen op hun myspace-pagina.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio