Geen licentie voor tweede klasse

KMSK Deinze speelt de eindronde niet

KMSK Deinze speelt de eindronde niet

Voorzitter Eddy Lannoo Foto: apk

Deinze - Vrijdagavond maakte voorzitter Eddy Lannoo van KMSK Deinze de beslissing van zijn bestuur bekend dat de club niet zal aantreden in de eindronde. Er werden zware bijkomende financiële eisen gesteld door de licentiecommissie en daar is de club op dit ogenblik nog niet klaar voor. Het bestuur wil liever geleidelijk bouwen dan zich in een financieel avontuur te storten. Heel wat andere clubs uit derde nationale zijn trouwens evenmin tuk op een overgang. Tweede klasse is immers op dit ogenblik weinig aantrekkelijk door o.a. het afschaffen van de televisierechten, zwaardere tewerkstellingsverplichtingen, verre verplaatsingen en weinig derby's. Hieronder letterlijk de boodschap van de voorzitter.

'Zoals elk seizoen heeft de club ook dit jaar een licentiedossier ingediend. Hoewel we in eerste instantie op 4 maart 2011 een positief advies kregen van de licentiemanager diende de club, op basis van de verstrengde criteria en ratio’s ten gevolge van de zaak Excelsior Moeskroen op 30 maart 2011 voor de licentiecommissie te verschijnen waar belangrijke bijkomende financiële garanties werden geëist. Dit gebeurt om ten alle prijze te vermijden dat clubs halverwege het seizoen hun verplichtingen niet meer zouden kunnen nakomen en dus het sportieve verloop van de competitie zouden belemmeren.

De raad van bestuur van de club heeft dan ook gisteren beslist dat het thans voor de club niet mogelijk en niet wenselijk is zich in een financieel avontuur te storten en de leefbaarheid van de club op termijn in het gevaar te brengen. Te meer daar mijn oproep op de lunch voor de wedstrijd van vorige zaterdag naar bijkomende investeerders tot op heden zonder gevolg is gebleven.

Het is dan ook met pijn in het hart dat ik U moet melden dat, behoudens onverwachte opportuniteiten die zich dit weekend nog zouden aandienen, de club geen licentie voor tweede klasse zal kunnen bekomen waardoor ook de eindronde niet zal kunnen betwist worden.

Positief is dat door het behalen van het jeugd A label onze jeugdelftallen wél opnieuw hun plaats kunnen innemen tussen ploegen van tweede klasse. Dat moet ons de gelegenheid geven opnieuw te bouwen op middellange termijn om hopelijk terug eens de stap naar tweede te zetten als we er volledig klaar voor zijn.

Ik vraag uitdrukkelijk om begrip van iedereen die het beste voor heeft met KMSK Deinze.'

Eddy Lannoo, voorzitter.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio