Met fotoreportage

4200 voor Rit van de Gouverneur

4200 voor Rit van de Gouverneur

Foto: apk

Zulte - Vorig jaar mocht de zesde editie van de Rit van de Gouverneur 3830 deelnemers verwelkomen en daarmee het mooie bedrag van €10 170 verzamelen voor de VZW Palliatieve Zorg AZ St.-Lucas Gent. De zevende editie van dit jaar verpulverde dat record met maar liefst 4200 deelnemers. Gouverneur André Denys kon zo, in aanwezigheid van minister-president Kris Peeters, cheques overhandigen aan Eu’reka ter waarde van €12 408. Er waren trouwens nog meer BV’s aanwezig, al dan niet in koersbroek. Zoek maar eens naar bekende gezichten op de foto’s van huisfotograaf Kurt.

Dit jaar werd gefietst voor het project Eu'reka, een initiatief van de dienst Medische Oncologie en het centrum voor Sportgeneeskunde van het UZ Gent. Eu'reka is een multidisciplinair revalidatieprogramma voor mensen met en na kanker. Het project beoogt een daling van de vermoeidheid, waardoor de fysieke fitheid en het emotioneel welzijn toeneemt. Gevolg hiervan is een verbetering van de levenskwaliteit waardoor mensen uit hun sociaal isolement komen en de kans op een professionele herinstap groter wordt.

Met de opbrengst van de Rit van de Gouverneur wil Eu'reka het programma uitbreiden naar andere ziekenhuizen en gecontroleerde financiële tussenkomsten doen aan bepaalde patiënten.

Ongeval

In de loop van de namiddag kwam een deelnemer uit Zulte ten val in de Ouden Heirweg in Anzegem. Hij had de tegenslag dat hj  tegen een elektriciteitspaal viel aan de overzijde van de weg. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen, meerdere gebroken ribben en een gebroken schouderblad, afgevoerd door de dienst 100 naar het ziekenhuis van Waregem.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio