Muzikaal familiefestival op zaterdag 25 juni vanaf 14u

Fe(e)stje bij Sterrebloem Meigem

Bossie Foto: Ive Steyaert

Deinze - Op zaterdagnamiddag 25 juni 2011 organiseert De Sterrebloem-ervaringsgerichte school in Meigem de tweede editie van het muzikaal familiefestival "fe(e)stje". Op het podium bekende en minder bekende namen: Aardvark, Baia Koba, Stro, Sarah D'hondt, Bonfire Lakes, Bossie of Dulfer Coat. Daarnaast is er uiteraard heel wat randanimatie voor de kinderen met kindertheater, gekke kapsels, gekke fietsen, circusworkshop, ballonknopen en een verteltent.

Deze laatste zaterdag van het schooljaar belooft een gezellige afsluiter te worden. Het wordt beslist een leuke namiddag en avond, zowel voor de ouders als hun kroost.

Het programma

Bonfire Lakes

Net voor alles onherroepelijk in steen gehouwen stond, kon de organisatie nog Bonfire Lakes aan de aantrekkelijke affiche toevoegen. Bonfire Lakes is het collectief rond singer/songwriter Marino Roosen.

Bossie

Met zijn doortocht van vorig jaar nog stevig in oren en geheugen gebrand mocht deze singer-songwriter uit Deinze niet ontbreken. Een stem en een gitaar en meer moet dat niet zijn. Een beetje Bossie hier.

Stro

Tussen de Westhoek en Frans-Vlaanderen, tussen Ierland en Amerika: folk is nog nooit zo levend geweest en Stro is daar het bewijs van. Accrdeon, viool, gitaren en bas en, vooral, veel stemmen.

Sarah D’hondt

Ze zingt met Lieven Tavernier. Ze zingt op de laatste cd van Ht Roberts. Ze zingt Frans chanson met haar eigen kwartet. Sarah D’hondt is een grote dame in wording.

Luiz Marques en Eric Neels

Etno-jazz met Zuid-Amerikaanse wortels of de zomer op het Fe(e)stje. Luiz Marquez, uit Mexico, en saxofonist/fluitist extraordinaire, met Erik Neels op gitaar: een film voor de oren.

Dulfer Coat

Werner Demez, Gijs Hollebosch en Ht Roberts: drie stemmen, een paar gitaren en een mondharmonica. Blues uit de Scheldedelta, the deep shit.

Baia Koba

De groep rond Jacoba Van Der Linden brengt melodieuze popmuziek met hier en daar een exotische inslag. Eigenwijze nummers waar je dromerig, vrolijk of een beetje stil van wordt… en dat is precies wat het Fe(e)stje nodig heeft. Een staaltje daarvan vind je hier.

Art of Bones

Jonge indie-rock uit Waregem die zichzelf in het lijstje tussen Bon Iver, Fanfario en Foals plaatsen. Sfeer en power dus.

Aardvark & De Zandmannen

Michel Goessens en groep: van opgroeien in het Vlaanderen van de jaren ’70, familiedrama’s, vergeten dorpen en verdwenen kaffees. Aardvark is de vleesgeworden Oost-Vlaamse klei. In het dialect van Sleidinge, muziek met stevige roots en een groot hart.

Meer info op www.festje.be  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio