Trek ‘De Glazen Verhuiswagen’ van StuBru door Zulte

Trek ‘De Glazen Verhuiswagen’ van StuBru door Zulte

Foto: www.stubru.be

Zulte - Van 17 tot en met 23 december vindt de allerlaatste editie van Music For Life plaats. Dit jaar staan er drie Glazen Huizen in drie steden, namelijk Leuven, Gent en Antwerpen. De Glazen Huisbewoners zullen dus twee keer moeten verhuizen. Linde Merckpoel moet bijvoorbeeld een glazen verhuiswagen op tijd van Kortrijk naar Gent krijgen, zodat Tomas, Siska en Sam ook op tijd naar Antwerpen kunnen vertrekken. Die ‘Glazen Verhuiswagen’ komt op dinsdag 20 december rond 11 u door Zulte, maar moet wel door man- en vrouwkracht getrokken worden.

Diarree

Ook dit jaar zet Studio Brussel een stille ramp in de kijker en dat is ‘diarree’ geworden. Diarree is, samen met longontstekingen, de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Alhoewel het eenvoudig te voorkomen en te genezen is, wordt toch amper 39 procent van de kinderen met diarree in ontwikkelingslanden daarvoor effectief behandeld.

De Glazen Verhuis - een oproep

Dit jaar staan er drie Glazen Huizen in drie steden, namelijk Leuven, Gent en Antwerpen. De Glazen Huisbewoners zullen dus twee keer moeten verhuizen: op maandag 19 december van Leuven naar Gent en op woensdag 21 december van Gent naar Antwerpen. Om die verhuis praktisch te regelen, presenteren Linde Merckpoel en Otto-Jan Ham samen ‘De glazen verhuis’.

Linde Merckpoel moet een glazen verhuiswagen op tijd van Kortrijk naar Gent krijgen, zodat Tomas, Siska en Sam ook op tijd naar Antwerpen kunnen vertrekken. Het probleem is dat die wagen vooruit moet getrokken worden, en daarvoor heeft ze hulp nodig. Zij doet daarvoor o.a. ook een beroep op de Zultenaars.

Linde Merckpoel: ‘Op de website van StuBru vind je de route en daar kan je zien dat zij ook door Zulte passeren. We moeten er zelfs over een viaduct geraken, geen evidente opdracht! We denken daar op 20 december rond 11u langs te komen. Het zou fijn zijn mocht daar wat animo zijn, een gezellige ontvangst en wat aanmoedigingen. Maar bovenal kunnen ook de Zultenaars zich aanmelden om de Glazen Verhuiswagen doorheen Zulte te loodsen. En … niet onbelangrijk, per getrokken kilometer gaat er €500 naar Music For Life!’.

Hoe duw of trek je mee?

Zodra het Glazen Huis op wielen in Leuven is aangekomen, stappen Tomas, Siska en Sam in hun mobiele Glazen Huis en vertrekken richting Gent, waar ze op 19 december om 20 uur moeten aankomen. In de tussentijd neemt Linde Merckpoel de uitzending over van op het Schouwburgplein in Kortrijk, waar ook een mini-Glazen Huisje op wielen zal staan. Vanaf het moment dat de Glazen Huisbewoners zijn aangekomen in Gent, vertrekt in Kortrijk het mobiele Glazen Huis richting Arteveldestad. Op die tocht komt het door Zulte. Wil jij met je vereniging of vriendengroep Linde helpen op weg naar Gent, dan kan je je hier inschrijven.

Meer info over de Glazen Verhuis hieronder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio