Vijf nieuwe kandidaten op CD&V lijst van de burgemeester

Vijf nieuwe kandidaten op CD&V lijst van de burgemeester

Van links naar rechts Lies Cosaert, Sam De Waele, Geraldine Van den Weghe, Christophe Menu en Stefaan Bonny Foto: CD&V Zulte

Zulte - We zijn nog exact tien maanden verwijderd van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. Na de nieuwe partij GVZ van Rudy Vandermeeren heeft nu ook burgemeester Henk Heyerick zijn politiek huiswerk gemaakt. Dat resulteerde in vijf nieuwe gezichten op zijn CD&V-lijst: Sam De Waele, Geraldine Van den Weghe, Lies Cosaert, Christophe Menu en Stefaan Bonny.

Burgemeester Henk Heyerick: ‘Dat lokale verkiezingen naast goed gevoerd beleid, ook gewonnen worden door de kandidaten die op een lijst staan, is geen nieuws. Van oudsher kan CD&V rekenen op kandidaten die elk op hun manier heel sterk verbonden zijn met de lokale gemeenschap, ook nu zal onze lijst in oktober een weerspiegeling zijn van onze lokale gemeenschap. Onze kandidaten doen aan politiek vanuit andere gegroeide maatschappelijke engagementen. De politiek is dus geen doel op zich. Dus geen politiek om de politiek maar als middel voor een versterking van eerder genomen maatschappelijke engagementen.‘

Lieve De Langhe en Willy Van Vynckt haken af

Van de huidige verkozenen zijn er slechts twee die afhaken: de OCMW-en gemeenteraadsleden Lieve De Langhe en Willy Van Vynckt willen kansen geven aan nieuwe mensen. Van die nieuwe kandidaten maakte de burgemeester nu al vijf namen bekend.

Vijf nieuwe kandidaten

Olsenaar Sam De Waele is 21 jaar en student bestuurskunde & publiek management. In Olsene is hij vooral actief binnen het jeugdwerk. Hij is hoofdmonitor van de speelpleinwerking in Olsene en ondervoorzitter van Open Jeugdwerk. Daarnaast is hij voorzitter van Jong CD&V.

Geraldine Van den Weghe uit Zulte is 25 jaar en master in de rechten. Zij is werkzaam als notarieel bediende en is de dochter van notaris Van den Weghe. Als gewezen topturnster op internationaal niveau weet zij goed met stress om te gaan. Vanuit een duidelijke zin voor maatschappelijk engagement wenst ze haar kennis ten dienste te stellen van Zulte.

Lies Cosaert uit Olsene is 37 jaar en binnenhuisarchitect. Zij is afkomstig uit het diepe West-Vlaanderen maar is een schitterend voorbeeld van hoe een nieuwkomer zich in de gemeente perfect kan integreren. Zij is de dynamische voorzitster van het oudercomité van de basisschool Olsene en ondervoorzitster van CD&V Zulte.

Christophe Menu is 43 jaar en een rasechte Olsenaar. Naast de politiek gaat zijn interesse uit naar het maatschappelijk gebeuren: KSA, Sloefke, voorzitter Feest- en cultuur en lid van diverse adviesraden.

Zultenaar Stefaan Bonny is 49 jaar en onder andere zeer actief binnen het Ellegem buurtcomité. Hij is werkzaam als key account manager. Als technisch deskundige gaat zijn interesse ondermeer naar openbare werken en verkeer. Hij is bijzonder begaan met de integratie van mensen die het wat moeilijker hebben.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio