Breng na het feesten de glazen verpakkingen veilig naar de glascontainer

Extra glascontainer voor de eindejaarsfeesten in de Statiestraat

Foto: www.ivmafvalbeheer.be

Zulte - Het gemeentebestuur laat voor de drukke feestperiode een extra glascontainer plaatsen in de Statiestraat, aan het vroeger station van Zulte. Deze bijkomende container blijft staan tot eind februari. Het is de bedoeling daardoor overvolle glascontainers te vermijden of te beperken.

De eindejaarsperiode is bij uitstek een tijd van gezellig samenzijn en klinken op elkaars gezondheid, goede voornemens en het nieuwe jaar. Tijdens deze periode worden meer lege flessen naar de glascontainer gebracht dan gewoonlijk. Daardoor is de kans dat je een volle glascontainer aantreft, groter dan anders. De ophaalfirma heeft immers de handen vol met het opvolgen van het normale ‘ledigingsschema’ en een tussentijdse lediging inplannen is niet zo evident.

Wat als de glascontainer vol is?

Als een glascontainer vol is, mag het glasafval niet naast de container geplaatst worden, maar moet dit naar een andere glascontainer in de gemeente gebracht worden, die nog niet vol is. Je kan het glas ook naar het recyclagepark brengen.

Merk je dat een glascontainer vol is? Bel dan 0800 13 580 en meld de exacte locatie van de glasbol. De I.V.M. verwittigt dan de ophaalfirma, die de glascontainer gaat
ledigen.

Sluikstorten

Even herinneren dat in de glascontainer enkel verpakkingsglas thuis hoort. Het gaat om lege transparante glazen flessen, bokalen en flacons. Dat moet per kleur gedeponeerd worden: wit glas gescheiden van gekleurd glas dus. Andere afvalstoffen horen dus niet in de glasbol thuis. Geen hittebestendig glas, zoals ovenschotels of kookplaten, geen porselein of aardewerk, geen vlak glas zoals ruiten en spiegels, ook geen lampen en tl-lampen, stenen flessen of kruiken.

Laat geen andere afvalstoffen achter op de glasbolsite. Wie dat toch doet overtreedt daarmee de wet en kan als sluikstorter worden beboet tot een geldstraf van € 250.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio