Voetballers trekken Glazen Verhuiswagen en gaan op bezoek in ziekenhuis

Essevee sociaal geëngageerd

Zulte - SV Zulte Waregem maakte er al van in het begin van de fusie een gewoonte van jaarlijks rond de kerstperiode met een delegatie van de spelers op bezoek te gaan in het ziekenhuis van Waregem. Dit jaar wil Essevee op woensdag 21 december alle ziekenhuizen in de regio met een bezoek vereren. De dag ervoor trekken de spelers van Essevee de Glazen Verhuiswagen van Studio Brussel doorheen Waregem.

Zes ziekenhuizen

'De spelers en de staf gaan in maar liefst zes ziekenhuizen in de regio op bezoek vanaf 14 uur. Geen enkele Belgische eersteklasser deed ons dit voor', klinkt het bij de ploeg. 'De ziekenhuizen van Waregem, Izegem, Tielt, Deinze, Ronse en Oudenaarde worden bezocht. Essevee gaat uitgebreid langs op verschillende afdelingen van de ziekenhuizen en neemt ruim de tijd om een praatje te slaan met de patiënten en enkele leuke cadeaus uit te delen in deze eindejaarsperiode.'

'We willen met dit initiatief nogmaals onderstrepen dat we als spelersgroep en als club onze sociale rol constant willen opnemen', aldus Essevee-aanvoerder Davy De fauw. 'Zieke kinderen bijvoorbeeld kunnen alle steun gebruiken. Wij kunnen hen als profvoetballer, waar veel kinderen toch naar opkijken, een hart onder de riem steken en een extra boost geven. De eindejaarsperiode moet een warme periode zijn voor iedereen. Ik ben blij dat we daar met Essevee een steentje kunnen toe bijdragen.'

Music For Life

Van 17 tot en met 23 december vindt de allerlaatste editie van Music For Life plaats. Ook dit jaar zet Studio Brussel een stille ramp in de kijker en dat is ‘diarree’ geworden. Diarree is, samen met longontstekingen, de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar. Alhoewel het eenvoudig te voorkomen en te genezen is, wordt toch amper 39 procent van de kinderen met diarree in ontwikkelingslanden daarvoor effectief behandeld.

Dit jaar staan er drie Glazen Huizen in drie steden, namelijk Leuven, Gent en Antwerpen. De Glazen Huisbewoners zullen dus twee keer moeten verhuizen: op maandag 19 december van Leuven naar Gent en op woensdag 21 december van Gent naar Antwerpen. Om die verhuis praktisch te regelen, presenteren Linde Merckpoel en Otto-Jan Ham samen ‘De glazen verhuis’.

Linde Merckpoel moet een glazen verhuiswagen op tijd van Kortrijk naar Gent krijgen, zodat Tomas, Siska en Sam ook op tijd naar Antwerpen kunnen vertrekken. Het probleem is dat die wagen vooruit moet getrokken worden. En Zulte Waregem trekt mee aan de kar.

Moedig de spelers aan terwijl ze de Glazen Verhuiswagen trekken of duwen. Dat gebeurt op dinsdag 20 december, van 9u30 tot 10u15. Zij doen dat vanaf het kruispunt van de Jozef Duthoystraat met de Zuiderlaan, ter hoogte van frituur Eric, tot aan de Markt in Waregem.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio