Zin in een daguitstap Amsterdam?

Zin in een daguitstap Amsterdam?

'Venus en Adonis' van Rubens, te zien in de Hermitage in Amsterdam.State Hermitage Museum St Petersburg

Deinze - vtbKultuur Deinze trekt op zondag 29 januari met de bus naar Amsterdam. De Hermitage in Sint-Petersburg is ver weg, maar de Hermitage in Amsterdam is heel wat dichterbij. Rubens, Van Dyck en Jordaens zijn even weer thuis, een uniek gelegenheid om ze even in een daguitstapje te gaan bezichtigen. Een boottochtje op de Amsterdamse grachten vervolledigt deze leerrijke uitstap. Wie zin heeft om mee te gaan is welkom, want er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De Hermitage in Sint-Petersburg heeft een indrukwekkende verzameling Vlaamse kunst, waarin de grote drie van de Antwerpse school – Peter Paul Rubens, Antoon van Dyck en Jacob Jordaens – een prominente plaats innemen. Voor het eerst komt een uitgelezen selectie van de talrijke meesterwerken van deze grote drie, aangevuld met werken van bekende tijdgenoten, uit Rusland naar Nederland.

Met 17 schilderijen, waaronder de beroemde Kruisafneming, en veel tekeningen krijgt Rubens als de invloedrijkste 17de-eeuwse Vlaamse kunstenaar extra veel aandacht.

In de voormiddag wordt de tentoonstelling bezocht met een audiogids. In de namiddag maakt de groep een rondvaart op de grachten van Amsterdam.

Praktisch

Wanneer: zondag 29 januari, afspraak om 7.45 u en terug om 20 u
Waar: afspraak aan het station van Deinze
Kostprijs: leden vtbKultuur betalen 40 euro, niet-leden 45 euro.
Inbegrepen in de deelnameprijs: vervoer met autocar, toegang tot de tentoonstelling, audiogids, grachtenrondvaart, fooi voor de chauffeur en reisleiding.

Voor bijkomende informatie en vragen: peter.lafosse@vtbkultuur.be of tel 09-386 65 00

Info over de tentoonstelling in Hermitage Amsterdam vind je hier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio