Natuurpunt Deinze plus begint een nieuw werkjaar

Natuurpunt Deinze plus begint een nieuw werkjaar

Het bestuur van Natuurpunt plus Foto: Natuurpunt plus

Deinze - ‘Een pluspunt voor de natuur’, de nieuwe slogan van Natuurpunt is perfect toepasbaar op onze afdeling,’ zegt voorzitter Koen Houthoofd. In 2011 zorgden we er met ons allen voor dat de natuur in Deinze, Machelen en Olsene een aardige duw in de rug kreeg. In 2012 gaan we op de ingeslagen weg verder. We starten het nieuwe jaar op zondag 22 januari weer met een nieuwjaarsactiviteit. Luister hieronder naar het gesprek met voorzitter Koen Houthoofd en ondervoorzitter Koen Bilcke in Up To Date op Radio Tequila.

 

Nieuwjaarsactiviteit

Er wordt verzameld aan zaal Leiezicht in Grammene, Sint-Jansstraat 1. Vanaf 14 uur starten de natuurwandelingen in Grammene. De kinderen kunnen zelf een nestkastje in elkaar timmeren als zij daarvoor een hamertje meebrengen. Daarna worden de aanwezigen uitgenodigd om nog wat na te praten bij gratis Natuurpunt-pannenkoeken en chocomelk of koffie.

Reservaten uitgebreid

‘In 2011 werden onze twee reservaten weer een stukje uitgebreid,’ zegt ondervoorzitter Koen Bilcke. ’Het aangekochte perceel aan het veer van Bachte werd grotendeels betaald met de gulle giften van heel wat leden, waarvoor we iedereen nogmaals willen bedanken. We openden ook een nieuw natuurreservaat in de Bisdonkstraat in Machelen. Ondanks sterk krimpende subsidies zullen we ook in 2012 onze aankooppolitiek voortzetten. En net zoals vorig jaar nodigen we je uit om volop van de natuur in onze Leiestreek en daarbuiten te genieten. Onze natuurgidsen stelden daarvoor een zeer uitgebreide, diverse en boeiende kalender samen.’

Lidmaatschap

‘Het lidmaatschap is voor onze afdeling van groot belang,’ gaat voorzitter Koen Houthoofd verder. ‘Het helpt ons financieel om onze natuurgebieden uit te breiden en goed te beheren. Ook dit jaar konden we niet minder dan 460 gezinnen overtuigen om zich aan te sluiten bij onze Natuurpuntafdeling. Ruim 50 meer dan vorig jaar. Hiermee zijn we meteen één van de sterkst groeiende afdelingen van Vlaanderen. Het groot aantal gezinnen dat lid is van onze afdeling doet de plaatselijke politici ook beseffen dat heel wat mensen de natuur in Deinze en Zulte belangrijk vinden.

Meer info op www.deinzeplus.be
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio