Tessa Wullaert scoort voor de Rode Duivelinnen tegen Noord-Ierland

Tessa Wullaert scoort voor de Rode Duivelinnen tegen Noord-Ierland

Foto: © DAVID CATRY / VDB

Zulte - Tessa Wullaert van Dames Zulte Waregem scoorde woensdag op het veld van KFC Dessel Sport in de EK-kwalificatiematch voor Euro 2013 de 2-1 met een fraaie volley. De match eindigde op een 2-2 gelijkspel. Wullaert speelde de volledige partij. Tessa Wullaert was met deze wedstrijd aan haar vierde A-cap toe.

“Het was een heel leuk moment om te scoren, omdat we terug op voorsprong kwamen. Ik kreeg een perfecte voorzet van op rechts en kon me goed vrijmaken in het strafschopgebied. Zo'n goede voorzet moest ik gewoon binnentrappen. Jammer genoeg konden we de voorsprong niet vasthouden."

"Ik krijg veel steun van mijn ploegmaats als ik voor de nationale ploeg moet spelen. Mijn vriendinnen van Zulte Waregem zijn komen kijken naar de match. Ik krijg veel steun en voor de wedstrijd krijg ik veel berichtjes van hen. Dat geeft veel vertrouwen om die wedstrijden te spelen.”

Zaterdag om 15 uur spelen onze Dames van Zulte Waregem op OHL. DZW staat negende in de competitie. “We begonnen niet goed aan het seizoen. Daarom is elke wedstrijd nu belangrijk. OHL kampt met heel wat blessures. Dat zou toch in ons voordeel moeten spelen. In de terugronde hebben we al alles gewonnen. Ik blijf er in geloven dat we de play-offs halen. Ik wil hard blijven werken bij Zulte Waregem en school met voetbal zo goed mogelijk blijven combineren.”

“Het spel gaat er veel tactischer en sneller aan toe”, legt Tessa het verschil uit tussen DZW en de nationale dames. “Ik probeer zoveel mogelijk op te pikken en dat mee te nemen naar de club om zo beter te presteren bij Zulte Waregem.”

De volgende kwalificatiewedstrijd voor het EK vindt opnieuw plaats op het veld van Dessel. Op 4 april nemen de Rode Duivelinnen het daar op tegen Ijsland.
 

Bron: www.essevee.be
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio