FOTO - Gunther Lamoot en De Mens blikvangers van Leiepop 2012

Vorig jaar vond in Machelen de eerste editie van Leiepop plaats. De plaatselijke Chiro mocht toen meer dan 2500 bezoekers verwelkomen tijdens hun driedaags festivalweekend. De eerste editie was meteen een schot in de roos en moest dus een vervolg krijgen in 2012. Vorige zaterdag werd Leiepop 2 voorgesteld in het Raveelmuseum in Machelen. De drie dagen van het festival mikken telkens op een ander doelpubliek.Op vrijdagavond is er comedy, op zaterdagavond rock- en pop en op zondag een familiedag.

Chiroleiding

Trekkende krachten achter dit fris popfestival is de leiding en oud-leiding van de Chiro. Zij hebben de bedoeling Leiepop uit te bouwen tot een vaste waarde in het Vlaamse festivallandschap. Daarom willen zij met deze tweede editie nog beter doen dan vorig jaar.

De Chiro van Machelen is niet aan zijn proefstuk toe. Zij organiseerden in het verleden al enkele spraakmakende evenementen. In 1993 begonnen zij met Chiro Manie en mochten jaarlijks ongeveer 1500 fuifgangers verwelkomen. Twee jaar geleden beslisten zij dat er iets nieuws moest komen. Zo zag Leiepop vorig jaar het levenslicht. De Machelse jeugd, met daarbij ook de Chiro, organiseert al 19 jaar Tobbedansen, een evenement dat niemand uit de streek koud laat. Overdag komen meer dan 2000 bezoekers, jong en oud, het waterspektakel aanschouwen, dat telkens weer wordt gepresenteerd door bekende Vlamingen als Peter Van de Veire, Roos van Acker of Thomas De Soete.

Van tijd tot tijd brengt de Chiro van Machelen ook eenmalige projecten. Vooral op ‘De Mol’, ‘The Game’ en ‘Het Duel’ is men enorm trots.

Net als vorig jaar gaan de opbrengsten volledig naar de werking van de plaatselijke Chiro.

Concept

Het concept van 2011 heeft gewerkt. Maar in 2012 willen de Chiro nog beter en origineler doen, maar vooral willen ze het ook even gezellig gehouden. Het kader van de Chiroterreinen wordt behouden, maar zal nog meer ingekleed worden om deze gezelligheid te benadrukken. Het Duvel Droomschip kan daarbij natuurlijk ook deze keer niet ontbreken. Deze spatiale zeilstructuur, beter bekend als de Duveltent op de Gentse Feesten, wordt slechts 20 maal per jaar gebruikt voor culturele en sportevenementen in het volledige land. Vanzelfsprekend zal daarbij het uitgebreid en kwalitatief gamma aan bieren van Duvel Moortgat worden aangeboden.

Line-up

Vrijdag 11 mei 2012

Vrijdagavond is stand-up comedian avond met de West-Vlaamse Alliantie. Dat zijn Jezus, Piet De Praitere, David Galle en Gunther Lamoot

Zaterdag 12 mei 2012: Rock en Pop Festival

Zaterdag komen de muziekliefhebbers aan hun trekken met de lokale band Arsenic, Noble Tea, Mojo Filters, Mint, De Mens en A Brand. Het publiek gaat de nacht in met fuifmachine Dirk Stoops.

Zondag 13 mei 2012: Familiedag voor jong en oud

Met net als vorig jaar 7 springkastelen, een klimmuur, een schietkraam, een viskraam, en nog veel meer. Het oudere publiek kon genieten van live muziek, in combinatie met koffie en een taartje of toch nog een laatste (?) biertje.

 Meer info op de website van Leiepop

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio