Aanvaller Frédéric Gounongbe versterkt SV Zulte Waregem

Aanvaller Frédéric Gounongbe versterkt SV Zulte Waregem

Frédéric Gounongbe Foto: © Koen Merens

Zulte - Frédéric Gounongbe is de eerste versterking van SV Zulte Waregem voor het seizoen 2012-2013. Gounongbe (23) komt over van derdeklasser KVW Zaventem en tekende een contract voor twee jaar met een optie op een derde.

Frédéric Gounongbe: “Zulte Waregem was niet de enige eersteklasser die verregaande interesse toonde om mij aan te trekken. Ik weet dat de club me al jaren op de voet volgt. Ik heb een heel goed gesprek gehad met trainer Francky Dury en de mensen van de clubleiding. Dat heeft me overtuigd om voor Zulte Waregem te kiezen. Ik voelde dat Zulte Waregem mij echt wilde. Dit is een grote uitdaging voor mij, maar ik ben er klaar voor. Ik ga mijn kans proberen te grijpen door hard te werken.”

Toon Mertens, hoofd scouting Essevee: “We hebben kort op de bal gespeeld. Heel wat clubs toonden interesse voor Frédéric. We volgen hem al drie jaar. We hebben hem dus al lang in het vizier en vaak aan het werk gezien. Het is een linksvoetige, sterke spits met een neus voor doelpunten. Dit seizoen scoorde hij al zestien goals. Hij is 1,90 meter groot, maar heel vinnig en snel voor zijn gestalte. Hij kan als centrumspits, maar ook als flankaanvaller uitgespeeld worden.”

Spelersfiche

Naam: Gounongbe Frédéric
Geboortedatum: 01/05/1988
Nationaliteit: Belg
Positie: Aanvaller
Vorige clubs: Oudergem, Ukkel, Zaventem
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio