Sébastien Bruzzese tekent voor 2 jaar bij Essevee

Sébastien Bruzzese tekent voor 2 jaar bij Essevee

Sébastien Bruzzese Foto: Photonews

Zulte - SV Zulte Waregem heeft vrijdag Sébastien Bruzzese aangetrokken. De 23-jarige Belgische doelman heeft een contract voor twee seizoenen getekend met optie op twee seizoenen extra.

“Dit is een mooie uitdaging”, aldus Sébastien Bruzzese. “Toen ik hoorde dat Zulte Waregem geïnteresseerd was, heb ik niet getwijfeld. Ook al waren er enkele andere pistes. Bij Zulte Waregem vind ik ook Francky Dury terug. Essevee heeft goede doelmannen zoals Sammy Bossut, maar concurrentie maakt ons beter. Ik zal keihard werken om de keuze voor de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Ik zie dit als een nieuwe stap in mijn nog jonge carrière. Ik sta te popelen om mij te bewijzen.”

Coach Francky Dury: “Sébastien is een heel talentvolle keeper met een mooi profiel. Deze opportuniteit konden we niet laten liggen. Hij speelde al bij topploegen, maar daar is het heel moeilijk om in de ploeg te geraken. Ik ken Sébastien goed. Het is een keeper die altijd alles geeft op training en er altijd honderd procent voor gaat. Hij kan de concurrentie aangaan met Sammy Bossut. De tijd is rijp om voluit zijn kans te gaan. Beide keepers zullen onderling uitmaken wie moet spelen. Het contract van onze huidige tweede doelman, Tom Muyters, wordt niet verlengd.”

De Belgische ex-jeugdinternational speelde eerder voor Club Luik (tot 2007), RSC Anderlecht (2007-2010) en AA Gent (2010-2012).
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio