FOTO & VIDEO - 30 jaar verbroedering met Rheinbach officieel gevierd op Canteclaerdag

Een afvaardiging van een twintigtal Duitse gasten uit Rheinbach, onder leiding van burgemeester Stefaan Raetz werd op zaterdagnamiddag reeds in de schepenzaal van het stadhuis voorgesteld aan het schepencollege. Zondagvoormiddag volgde dan de officiële plechtigheid in het Museum van Deinze en de Leiestreek. De beide burgemeesters Jan Vermeulen en Stefan Raetz en de voorzitters Annie De Schrijver en Joachim Hurtig van respectevelijk de Stedelijke Werkgroep Verbroedering Deinze en de Arbeitskreis Rheinbach-Deinze blikten terug op 30 jaar verbroedering maar keken ook even in de toekomst.

Een tiental leden van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans onder leiding van Harry Blommaert verzorgden de muzikale intermezzo’s.

Op 16 juli 2011 vierde Deinze reeds in Rheinbach de dertigste verjaardag van de verbroedering. Traditiegetrouw werden de Deinzenaars er goed ontvangen.

Deinze is prominent aanwezig in Rheinbach, dat ongeveer 20 km ten zuidwesten van Bonn ligt. In 2007 schonk het stadsbestuur van Deinze, ter gelegenheid van het zilveren jubileum de haan Canteclaer aan Rheinbach. Het kunstwerk van kunstenaar Chris Ferket uit Deinze kreeg een plaats in de binnentuin van het stadhuis.

De afvaardiging uit Rheinbach opende de jubileumuitgave van de Canteclaerstoet op zondagnamiddag.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio