Dubbeltentoonstelling met Davy Van Praet

Modern Bulgarian Art, by Eugene Petrov in Huis De Leeuw

Met de Bulgaarse kunstenaar Eugene Petrov gaat Huis De Leeuw nu ook de internationale toer op. Petroff stelt tentoon in Machelen van 18 mei tot en met 17 juni. De tentoonstelling werd donderdagavond officieel geopend door schepen van cultuur Catherine Desmet. De toegang is gratis.

Eugene Petrov en zijn echtgenote Agi zijn fulltime kunstenaars. In Bulgarije hebben zij een eigen studio, de Apreeartstudio, waar ze schilderen maar ook workshops organiseren voor en met kinderen.

In 1988 studeerde Eugene Petrov af aan The Institute of Fine Arts in de stad Veliko Tarnova, in het noorden van Bulgarije, specialisatie schilderkunst. Sindsdien is hij met hart en ziel bezig met schilderen. Van 2000 tot 2006 woonde en werkte hij in de Verenigde Staten. Sinds 2007 is hij lid van de UBA (Union of Bulgarian artists). Zijn werken zijn ondertussen al wereldwijd terug te vinden. Hij stelt nu voor het eerst ook in België tentoon.

Davy Van Praet

Petrov werkt hier in Zulte samen met Davy Van Praet: ‘In de zoektocht naar een meester vond ik Eugene Petroff in Bulgarije. Dat opende voor mij een perspectief op de toekomst. Hij bracht mij de kennis van zijn talent bij, maar ook de eenvoud en de technieken, die de basis zijn om iets op te bouwen. Eugene zag mijn evolutie en vond de tijd rijp om samen een tentoonstelling te organiseren.’ Davy Van Praet had zelf al een tentoonstelling in Huis De Leeuw vorig jaar in november. Op de verdieping van Huis De Leeuw kan je nu ook weer genieten van het oeuvre van de Zultse kunstenaar.

Toespraak

De tentoonstelling werd donderdagavond geopend door schepen van cultuur Catherine Desmet: ‘In België heeft Eugene Petrov nooit eerder tentoongesteld en als gemeentebestuur zijn we dan ook zeer vereerd dat hij voor Huis De Leeuw, Halte voor kunst en cultuur, hier in de nabijheid van het Raveelmuseum, gekozen heeft . Nog maar net brachten we kunst van kunstenaars uit onze eigen gemeente ter gelegenheid van de Amateurkunsten. Vandaag brengen we kunst van over de landsgrenzen. Kunst met internationaal karakter, kunst van hoge kwaliteit waarin men slaagt een verrijkend en vernieuwend aanbod te brengen. Deze werken van moderne kunst zijn symbolisch geladen en ontroeren door de expressionistische toon. Ik wens de kunstenaar van harte te bedanken voor zijn vertrouwen in onze cultuurminnende gemeente en wens hem een succesvolle tentoonstelling.’

Praktisch

Wanneer: de tentoonstelling loopt van 18 mei tot en met 17 juni 2012, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.
Waar: Huis De Leeuw, Machelendorp 7, Zulte
Toegang: gratis
Contact: eugenii1969@yahoo.com  
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio