Verkeersproject in de Gemeentelijke Basisschool

Verkeersproject in de Gemeentelijke Basisschool

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - In samenwerking met de regionale politie organiseert de gemeentelijke basisschool ook dit schooljaar een verkeersproject. Zoals elk jaar roept men iedereen op om tijdens die periode op een verkeersvriendelijke manier naar school te komen: te voet, per fiets, samen in één auto... Sam De Verkeersslang zal van de partij zijn om alles te controleren...

Directeur Christ Crabbe: ‘Dit jaar werken wij op school weer samen met de regionale politie om een aantal verkeersactiviteiten te organiseren. De voorbije week waren er al een aantal politielessen, een fietscontrole en een begeleide fietstocht. Volgende week begeleidt de politie een aantal klassen op een wandeling in de buurt van de school.’

Deze week

Vorige donderdag deed het vijfde leerjaar mee aan de Grote Verkeerstoets. Woensdag laatstleden kregen het derde en het vierde leerjaar politieles over de voetganger in het verkeer. Gisteren was het de beurt aan het vijfde leerjaar om politieles te krijgen over de fietser in het verkeer. Het zesde leerjaar van zijn kant kreeg politieles over de fietser in het verkeer met een bijhorende kennistest, Ook het tweede leerjaar kreeg een politieles met als thema ‘Ik stap en fiets’. Vandaag werden de fietsen van het vijfde en zesde leerjaar aan een fietsencontrole onderworpen en mochten zij begeleid door de politie begeleide fietsen naar Waregem.

Volgende week

Maandag wordt er voor het eerste, tweede, derde en vierde leerjaar een fietsbehendigheidspiste opgebouwd door de politie om praktische fietsproeven te doen. Woensdag gaat het derde leerjaar onder begeleiding van de politie op stap in de omgeving van de school. Donderdag is het daarvoor de beurt aan het eerste en tweede leerjaar. Vrijdag maken de kleuters kennis met de politie: hoe ziet een politieman of -vrouw er uit, wat doen ze zo allemaal, ... en dat gaat gepaard met een bezoekje in de combiwagen.

Fietsen naar school onder begeleiding

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni kunnen kinderen elke morgen om tien over acht onder begeleiding naar school fietsen. Zij kunnen dat doen vanaf vijf verzamelpunten: Zaubeekstraat/Fazantstraat, Zaubeekstraat/Olsenestraat, Waalbeekstraat/Waalbeekpark, Zonnelaan/Leenstraat en Vlasstraat/Kapellestraat.

Het project wordt afgesloten op vrijdag 8 juni met een traktatie door het oudercomité.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio