Infomoment op zondag

Benadering van ervaringsgerichte school De Sterrebloem is uniek in Deinze

Benadering van ervaringsgerichte school De Sterrebloem is uniek in Deinze

Foto: www.desterrebloem.be

Deinze - De ervaringsgerichte school De Sterrebloem uit Meigem organiseert op zondag 3 juni om 10u30 een infomoment voor alle geïnteresseerden. De Sterrebloem is een nieuwe school die drie jaar geleden opgestart is met 37 kinderen. Momenteel telt de school 57 kinderen en zes begeleiders.

Jan Kindt van De Sterrebloem: ‘Onze manier van werken, onze visie, onze gemeenschap,... is uniek in Deinze. De doorlichting die we begin dit schooljaar kregen, bevestigde dat we op een goede manier met de kinderen omgaan en dat we ze op een degelijke manier voorbereiden voor het secundair. Door de kleine groepen hebben de begeleiders oog voor elk kind. Regelmatig zijn er activiteiten in grotere groepen waarbij de verschillende leefgroepen met elkaar samenwerken. Dit geeft een groot gevoel van verbondenheid, samenhorigheid, respect,...’

‘Naast de schoolse ontwikkelingen, vinden we gezonde voeding heel belangrijk,’ gaat Jan Kindt verder. ‘Daarom krijgen de kinderen elke voormiddag fruit, 's middag is er versgemaakte soep van één van de (groot)ouders en in de namiddag krijgen ze een gezond vieruurtje zoals yoghurt, fruit,..’

Infomoment

Zondag 3 juni staan het team en enkele bestuursleden klaar om al je vragen over de visie, werking of praktische zaken over de school te beantwoorden. Je kan daarvoor terecht om 10u30 in de Lange Akkerstraat 17a in Meigem.

Kan je je zondag niet vrijmaken maar wil je de school wel graag beter leren kennen, mail dan naar info@desterrebloem.be of breng een bezoekje aan www.desterrebloem.be.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio