Toegankelijkheid van Brielmeersen niet in het gedrang

FOTO. Aangestoken brand in de Brielmeersen

De brandweer van Deinze was deze morgen bezig met blussingswerken in een serviceflat in het woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze, toen er om 3.27 u een oproep binnenkwam voor een brand in de Brielmeersen. Ondanks de vlugge tussenkomst kon de cafetaria 'Laakmeershoeve' niet meer gered worden. Een tweede brandhaard in het gebouw met de aquariums in de onmiddellijke nabijheid kon vlug bedwongen worden. Daar is de schade beperkt. Enkele aquariums zijn gesprongen door de hevige hitte. Beide brandhaarden zijn beveiligd met dranghekkens.

De concessie voor de Laakmeershoeve was begin dit jaar nog maar net vernieuwd voor 9 jaar en toegekend aan de VOF Van Den Bossche uit Aalter, met zaakvoeder Bibiane Van Den Bossche. De Laakmeershoeve zelf werd 18 jaar geleden gebouwd. Het leasingcontract had nog maar twee jaar te gaan.

Dat de brand werd aangestoken staat nu boven alle twijfel. Parket en politie schakelen alle middelen in om de 'maandagnachtpyromaan' eindelijk te vatten. Die sloeg vorig jaar toe in twee restaurants in Deinze, Den Bek en Halifax, maar eerder ook al in drie horecazaken in de regio Kortrijk, o.a. n de Moorea in het nabijgelegen Wielsbeke. De branden werden telkens gesticht in de nacht van maandag op dinsdag rond drie uur, maar de brandstichter werd totnogtoe niet gevonden.

Brielmeersen blijven open

Op een haastig bijeengeroepen persconferentie in de brandweerkazerne verzekerde burgemeester Jan Vermeulen dat de toegankelijkheid van de Brielmeersen gewaarborgd blijft. De speelweide, de speeltuigen, en de speelruimtes zijn allen open en bruikbaar.

De Stad onderzoekt of er op korte termijn een noodcafetaria kan ingericht worden. Men denkt daarbij aan de Brielschuur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio