Gemeentebestuur opent nieuw speelterrein

Dertigste Wijkfeesten van De Piste

Dertigste Wijkfeesten van De Piste

Boven: Bart Van den Bossche, Ann Delaere, Steven Didier, Bert Hulpia, Ulrich Maheur Midden: Dirk Demets, Lieve Rogge, Davy Mortier, Geert Van Driessen Onder: Youri Devaere, Bart Rosseel, Wim Deleersnijder, Kristof Gabriëls Niet op de foto: Luc Millecamps Foto: www.depistezulte.be

Zulte - Vzw De Piste Zulte organiseert dit weekend zijn 30e Wijkfeesten. De groep maakte vorig jaar een doorstart als vzw met een aantal nieuwe en gemotiveerde medewerkers. Enkele mooie tradities blijven, midden het mooie aanbod, bestaan of vinden een tweede leven. In 1982 werd gestart met een Spel-zonder-grenzen, dat nu opnieuw zal worden georganiseerd op zaterdagnamiddag vanaf 14 u. De fietsrally en de sneukelfietstochten op zondag zijn intussen al een succesnummer geworden. Het eetfestijn op zondag lokt vele smaaklustigen en de barbecue voor wijkbewoners smeedt nieuwe sociale banden binnen de wijk.

Wijkgevoel

Davy Mortier van het inrichtend comité: ‘Het wijkgevoel wordt nog meer benadrukt op de andere activiteiten die we organiseren voor de wijkbewoners. Op het groenstort in november is zowat iedereen tegelijk in de tuin aan het snoeien en de Pistekerst zorgt voor een bezinnend moment, gezegend met een glaasje warme glühwein en al even warme gesprekken.’

Op vrijdagavond wordt speciaal voor de wijkbewoners een barbecue georganiseerd. Die wordt voorafgegaan, om 19 u, door een receptie en een fototentoonstelling.

Op zaterdagavond 30 juni worden de sponsors en de vele helpende handen in de bloemetjes gezet. Dat wordt gevolgd, om 21 u, door een gratis optreden van Hot Stufff. Iedereen is daarbij welkom. 

De Fietsrally voor wielertoeristen en wielerliefhebbers, 50 of 70 km lang, op zondagmorgen heeft een vrije start tussen 7u30 en 10u. De Sneukelfietstocht op zondagnamiddag, 25 of 40 km lang, start tussen 13u30 en 14.30 u. Je kan de tocht op eigen tempo afleggen langs een bewegwijzerde omloop. Beide fietstochten starten aan de tent in Wijk De Piste, Zonnelaan in Zulte.

Nieuw speelterrein

In de loop van dit voorjaar realiseerde het gemeentebestuur van Zulte de aanleg van een nieuw speelterrein in De Piste. Er werd wel eerst gepolst naar de wensen van de jonge buurtbewoners. Het resultaat is een mooi afgewerkt speelterrein met een kabelbaan, een uitgebreide klimklautercombinatie, een mandschommel, een wipplank en twee vandalismebestendige voetbaldoelen. Binnenkort wordt het speelterrein nog verder uitgebreid met een petanqueterrein, zodat dit nieuwe speelterrein kan uitgroeien tot een echte ontmoetingsplaats voor alle buurtbewoners. Het speelterrein wordt vrijdagavond officieel geopend en in gebruik genomen.

De zaterdag praktisch

7u30-10u: Vinkenzetting

- vanaf 7u30 inschrijving in de tent (1,5 euro inzet)
- vanaf 9u vinkenzetting
- 150 euro vooruit, voor iedereen bloemen en prijs

14u-17u: Spel zonder Grenzen

- inschrijving via de lotenverkopers of via de kapiteins

21u: Optreden coverband Hot Stufff

- gratis toegang

De zondag praktisch

7u30-9u30: Fietsrally (70 of 50 km)

- voor wielertoeristen en fietsliefhebbers
- vrije start tussen 7u30 en 10u
- inschrijven en start aan de tent in Wijk De Piste, Zonnelaan, Zulte
- deelnemen kost 3 euro per persoon
- inlichtingen: 0476 26 32 39

13u30: Sneukelfietstocht (25 of 40 km)

- vrije start tussen 13u30 en 14u30
- start aan de tent in Wijk De Piste, Zonnelaan, Zulte
- deelnemen kost 8 euro, -12 jaar betaalt slechts 6 euro. Men stopt bij 350 deelnemers

Het boekje van de Pistefeesten kan je hier lezen.

Meer info op www.depistezulte.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio