‘Zingen voor het klimaat’: massaal zangmoment tegen klimaatsverandering

‘Zingen voor het klimaat’: massaal zangmoment tegen klimaatsverandering

Foto: elz

Deinze - Op zondag 23 september wordt in ons land de actie ‘Zingen voor het klimaat’ georganiseerd, een actie van de 11.11.11.-beweging, de Belgische klimaatcoalitie, dat zijn tal van milieu- en derdewereldorganisaties, en Nic Balthazar. Op die dag wordt in heel wat gemeenten en steden opgeroepen om massaal te zingen voor het klimaat. Deinze doet ook mee. Er zal dus gezongen worden op het Sint-Poppoplein op 23 september, van 16 tot 17 u. Op maandag 2 juli, om 20 uur, wordt daarover een vergadering belegd in de vergaderzaal van de Wereldwinkel. Alle koren, socio-culturele verenigingen, milieu- en derdewereldorganisaties, scholen en geïnteresseerde individuen zijn uitgenodigd voor dit massa-zangmoment.

Waarom?

‘Omdat de klimaatverandering geen toekomstprobleem is. Nu al ondervinden 325 miljoen mensen per jaar de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het overgrote deel hiervan woont in het Zuiden. Maar ook voor ons komt het moment waarop we niet meer terug kunnen steeds dichter bij. Doen we vandaag niks, dan zal het morgen te laat zijn,’ zeggen initiatiefnemers Wim Bracke, Mieke Roelens en Tom Vermeir.

Deze initiatiefnemers willen op de vergadering aan zoveel mogelijk leden van verenigingen en andere geïnteresseerden de opzet uiteenzetten en praktische afspraken maken.

Dirigent

Dirigent van het evenement is Deinzenaar Jackie Vanobbergen. Hij is de koorleider van het Gentse Kwimba-koor, dat wereldmuziek brengt.

Nic Balthazar

Met een lied voor het klimaat willen Nic Balthazar en zestig van zijn bekende vrienden de hele wereld attent maken op de klimaatverandering. Dinsdag 19 juni namen ze het nummer 'Do it now' op in de Tootsstudio van de VRT. Het is de bedoeling dat het liedje op 22 en 23 september over heel België te horen is en dat de beelden daarvan vervolgens over heel de wereld verspreid raken. Meer info over 'Sing for the climate' vind je hier.

Praktisch

Wanneer: maandagavond 2 juli om 20u
Waar: in de vergaderzaal van de Wereldwinkel, Ghesquièrestraat 31, op de hoek met de Kalkhofstraat en rechtover de ingang Muziekacademie.
Meer info bij de initiatiefnemers: Wim Bracke, bracke-uyttersprot@skynet.be, Mieke Roelens, mieke.roelens@telenet.be, en Tom Vermeir, tom.vermeir@telenet.be – 0474/529477.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio