De sneukelfietstocht van Radio Tequila op zondag 5 augustus

AUDIO. Leerzewegels en Jan Filliersroute: Fietsen… sneukelen… en een GPS winnen

Radio Tequila organiseert al voor de 9e keer zijn sneukelfietstocht. Op zondag 5 augustus wordt “de Leerzewegels en Jan Filliersroute” gereden. Start en aankomst is ook dit jaar aan de studio’s van Tequila in de Bredestraat in Petegem. De vorige edities waren heel succesvol, en daarom is het best dat je op voorhand inschrijft.

Luister hier naar het gesprek met organisator Marc Vandenbroecke in Up To Date op Radio Tequila.

De sneukelfietstocht gaat over drie verschillende afstanden: ongeveer 20 km, ongeveer 40 km en ongeveer 50 km. De prijzen worden democratisch gehouden: 6 , 7 en 8 euro. Kinderen jonger dan 1 jaar kunnen gratis mee en kinderen tussen 1 en 13 jaar betalen slechts 5 euro.

Zoals gewoonlijk kan de Leerzewegels en Jan Filliersroute rekenen op heel wat steun van plaatselijke handelaars en merknamen. Stopplaatsen zijn er bij Dranken Allaert in Machelen, Hoeve Van Laere in Lozer, waar het varkensras Duroc d’Olives gekweekt wordt, een school in Nazareth, Ronny’s en Garage Beerlandt in Astene. Op de langste route is er nog een extra stopplaats in Bachte-Maria-Leerne.

Op elke stopplaats wordt er een hapje en een drankje voorzien. De fietser kan o.a. proeven van Breydelham, Filliers, Augustyn, Sint-Canarus en een product van Beckers. Verder werken bakkerij Raes uit Kruishoutem mee, net als Dossche Mills, bakkerij Alain uit Machelen, frituur ’t Buikske Vol uit Wortegem, Water-Link, MIK en Delimel. Honger en dorst zullen de fietsers dus zeker niet hebben.

Garage Beerlandt in Astene doet zelfs een extraatje, want wie het deelnemingsformulier volledig invult, kan een GPS-toestel winnen!

De start- en aankomstplaats bevindt zich bij de studio’s van Radio Tequila in de Bredestraat 107 in Petegem. Je kan vrij starten tussen 10 u en 14.30 u.

Inschrijven kan via www.radiotequila.be en via bakkerij Alain in Machelen. Meer informatie kan je krijgen via het emailadres marc@radiotequila.be .

Inschrijven op voorhand is natuurlijk het best. Op de dag zelf kan (misschien) ook nog ingeschreven worden, maar het maximumaantal ligt dit jaar op 1000 deelnemers.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio