Eind 2004 vinden vijf jonge bluesmuzikanten elkaar en reeds bij de eerste repetities voelen ze dat er iets speciaals in de lucht hangt. Ze zijn niet alleen Rusty Roots, bescheiden Limburgers en wereldburgers, maar ze krijgen in 2005 al de eer om het podium van het befaamde BRBF in Peer te bestijgen. Rosty Roots hoort meteen bij de top van de Belgische blues scene.

Hun eerste CD "100 Miles" in 2006 is een schot in de roos. Het album "Electrified" volgt in 2008 en wordt enthousiast onthaald door de schrijvende pers en verscheidene radiozenders, tot in Californië toe. Ondertussen is ook hun derde full album ingeblikt met 10 parels van eigen makelij en een mix van blues, roots, soul, rock, …

Rusty Roots zoekt continu nieuwe uitdagingen, zowel in de studio als op het podium zonder het kwajongensachtige te verliezen dat hen zo typeert. Elk optreden is een unieke ervaring waarbij de muzikanten elkaar tot het uiterste drijven om het publiek te entertainen. Vandaar dat Rusty Roots terecht ook wel eens de "Swinging Soul Machine" van de Lage Landen genoemd wordt. En dat hebben ze in Olsene geweten.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio