Vierde schooljaar gestart in De Sterrebloem

Deinze - Naar jaarlijkse gewoonte startte in De Sterrebloem in Meigem het schooljaar met een lekker ontbijt. Iedereen was paraat met de boekentas op de rug. Enkel blije gezichten bij het terugzien van alle vriendjes van de klas. Zelfs de kleinsten liepen al snel rond op de speelplaats.

De Sterrebloem startte in 2009 met amper 40 leerlingen. Hun vierde schooljaar gaan ze nu van start met 60 kinderen. De Sterrebloem is dus duidelijk een school in volle bloei.

'De kleuters zullen dit jaar samenzitten in een grote leefgroep en worden daarbij begeleid door twee kleuterjuffen,' zegt Veerle Hillaert van de Sterrebloem. 'De lagere school bestaat dit jaar uit drie leefgroepen. Het eerste en tweede leerjaar zitten samen. Het derde en vierde delen een klas en het vijfde en zesde zitten ook samen. In totaal zijn er nu zes leerkrachten op de Sterrebloem, die ook geregeld klasoverschrijdend zullen werken. We kijken uit naar de klascontainers die vorig jaar werden geplaatst en in gebruik genomen, maar die dit jaar, door de kinderen zelf, zullen beschilderd worden. Hiervoor werd vorig jaar reeds een project uitgewerkt met de academie van Deinze.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio