Column

Schoon matchke - Twaalfde man

Schoon matchke - Twaalfde man

Foto: Roland Aerssens

Deinze - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt voor elke thuismatch een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Aan de vooravond van die wedstrijd publiceren wij die column ook op deze plaats, ter aankondiging van de volgende thuismatch van KMSK Deinze. Roland Aerssens is ook medepresentator van 'Dugout', het radioprogramma van en voor de supporters van SK Deinze op Radio Tequila, op vrijdag van 18 tot 19 u. Hieronder het ‘Schoon Matchke’ van de thuiswedstrijd tegen KFC Izegem, zaterdag 22 augustus om 20 u.

Hij heet Norbert. Deinzenaar en ondenkbaar zonder snor. Puurterken! Al tientallen jaren de beroemdste supporter van de oranjehemden. Met een hart voor SK Deinze, groter dan zijn brede glimlach. We herinneren ons zijn legendarische uitspraken in de tribune. Spitsvondig, ludiek, soms een beetje stout maar nooit kwetsend. Een stem als een klok. Een sit down comedian, ongeëvenaard totnogtoe. Heerlijke decibels . We kwamen naar het voetbal kijken in de hoop dat Norbert er ook zou zijn. Hij is er altijd. In goede en in slechte tijden…

Hij was het die de sombere gezichten plots kon omtoveren in lachende smoelen. Eigenlijk slaagde hij er menigmaal in bijna de match in een beslissende wending te roepen door een bepaalde speler aan te pakken! Peptalk vanuit de tribune! ‘Goe gedaan, jongene! Toon het ulder maar ne keer!’ klonk het als een jonge speler even zijn draai niet vond. Of ‘Blijven trainen, ventje! Doe zo voort!’ als een tegenstrever hoog over had geknald. Dolle pret ontstond er op de tribune als onze sympathieke ‘hooligan’ ook de toeschouwers viseerde. ‘Och heere, madammeken, est hoog water dan? Pas op van da trapken hé!’ als een koket vrouwtje zich tijdens de match even discreet verwijderde. Het dametje durfde dan amper terugkeren… Of ‘Dag meneer! Ge zijt te laat! Sorry ze ,ge hebt wa gemist zulle! t’Is al viere nul!’, waarop de brave man zich blozend neerplofte en het scorebord aankeek. Onvergetelijk was de anekdote met de jong papa. Veel volk, spannende avondwedstrijd. Plots bij een stilstaande fase weerklonk de stem van de stadionomroeper. Een genoemde man moest zich zo spoedig mogelijk wenden naar het moederhuis te Deinze. Hij was vader geworden van een flinke dochter. Muisstil. Een duidelijk aangeslagen kerel daalde nerveus de trappen van de tribune af. Er volgde een warm begeleidend applaus . Even was het voetbal bijzaak. ‘Goe gedaan, jongene! De schoonste cadeau van uw leven! Proficiat hé! Kippenvelmoment. Norbert is een subliem entertainer maar ook een gevoelsmens…

Vanavond staat SK Deinze voor een cruciale match. Izegem komt op bezoek, gecoacht door (pittig detail) … Franky Dekenne! Er moèt gewonnen worden en wij zijn ervan overtuigd dat onze trainer Nico zijn team scherp zal hebben voorbereid. En dat de mental coach, Geoffrey Claeys, duchtig zal hebben ingepraat op de jongens. Toch hopen wij dat hij er ook zal zijn, onze ‘twaalfde man’… (ra)

'Schoon Matchke' verschijnt bij elke thuiswedstrijd ook in ‘Sportje’, het clubblad van SK Deinze, dat in 2008-2009 uitgeroepen werd tot beste Nederlandstalig clubblad. Je kan het nieuwste nummer hier al eens inkijken.

Footlunch

KMSK DEINZE speelt zaterdag 22  september om 20 uur een superbelangrijke thuiswedstrijd tegen KFC Izegem, de ploeg waar ex-trainer van SK Deinze, Franky Dekenne, nu trainer is. Na de spijtige, maar onverdiende nederlaag van afgelopen zondag rekent men op een sportieve revanche. Vóór deze thuiswedstrijd is er een vipdiner.

Een mooie gelegenheid om met vrienden, kennissen, familie of zakenrelaties gezellig te tafelen en daarna te genieten van een aangename voetbalwedstrijd. Het menu wordt verzorgd door Restaurant Sint-Christophe uit Olsene.

Kostprijs: € 45 voor volwassenen
tribunekaart: € 15 en kinderen gratis

Aanvang om 17.30 uur. 

Meer info: www.kmskdeinze.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio