Deinze treedt toe tot SAVE charter steden en gemeenten

Deinze treedt toe tot SAVE charter steden en gemeenten

Foto: ELZ

Deinze - Met de goedkeuring van het budget 2013 op de jongste gemeenteraad, gaf de stad Deinze ook zijn goedkeuring voor het toetreden tot het SAVE charter steden en gemeenten. Een verzoek hiervoor werd in juni door gemeenteraadslid Yannic Demeyer ingediend. Met het toetreden geeft de stad nog meer aandacht aan mobiliteitsveiligheid in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen.

SAVE charter

De Vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK), heeft midden april 2012 een website gelanceerd, die volledig gewijd is aan het project 'SAVE charter steden en gemeenten'. Sinds vorig jaar betrekt OVK ook steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid via een specifiek SAVE charter. Aan de hand van dit charter, dat bestaat uit zeven doelstellingen, wenst OVK de lokale besturen aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, opdat er niet nog meer (jonge) verkeersslachtoffers zouden vallen.

Deinze en de verkeersveiligheid

‘Ongetwijfeld worden nu reeds acties ondernomen om de verkeersveiligheid en bewustwording in Deinze te verbeteren, maar een dergelijk charter kan toch een meerwaarde betekenen. De doelstellingen vertrekken vanuit een globale visie, een goede verkeersanalyse en zijn gesteund door een SAVE coördinator met grote expertise.Deinze is een scholenstad in volle ontwikkeling. Er ontstaan vele nieuwe infrastructuren. Extra waakzaamheid voor de verkeersveiligheid ten aanzien van een zeer gevoelige doelgroep – kinderen – is ten stelligste aangewezen. Ook bestaande verkeersonveilige plaatsen zouden met een dergelijk charter, waarbij aan de hand van een inventarisatie een actieplan wordt gemaakt, gebaat zijn. Een globaal plan, specifiek voor het verhogen van de verkeersveiligheid van de jongeren, zal een meerwaarde bieden aan het mobiliteitsplan.’, zegt Yannic Demeyer.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio