FOTO. Kippenboerin Ellen Vaneynde wint titel Schoonste Boerin 2013-2014

Zaterdagavond vond de finale van de Schoonste Boerin 2013-2014 plaats in het forum van Flanders Expo in Gent, ter gelegenheid van AgriFlanders. Het publiek zag een wervelende show met afwisselend defilés, optredens en enkele vragenrondes. Een jury bestaande uit negen personaliteiten uit de landbouwwereld beoordeelde de kandidates tijdens deze verkiezingsavond op kenmerken als spontaniteit, assertiviteit, gezond boerinnenverstand, uitstraling en mondigheid.

Publieksprijs

Vooraleer de jury de nieuwe Schoonste Boerin bekend maakte, werd de publieksprijs uitgereikt. Ruim 5000 mensen stemden de afgelopen maand op de kandidaat die zij het sympathiekst vonden. Het werd Veerle Liesens uit Dilsen-Stokkem die de prijs in de wacht sleepte. Zij mag nog voor de zomer mee op reis naar Rhodos en krijgt een bijbehorende fotoshoot.

Daarna begon het spannende aftellen naar de verkiezing van de Schoonste Boerin zelf. Veerle Liesens mocht meteen opnieuw naar voren treden. Zij werd verkozen tot derde Schoonste Boerin van Vlaanderen, gevolgd door Lynn De Vloo op de tweede plaats.

De spanning liep op tot uiteindelijk Ellen Vaneynde werd uitgeroepen tot Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014. Zij is de nieuwe landbouwambassadrice en krijgt van de invoerder COFABEL een John Deere tractor voor één jaar en een powertool van Hitachi.

En dan is er natuurlijk nog die exotische reis met professionele fotoshoot deze zomer, samen met de tweede en derde Schoonste Boerin. Het worden dus drukke dagen voor de winnende boerinnen.

Marinka Vercoutere uit Olsene

Marinka Vercoutere, de nieuwe Sint-Elooideken van de Landelijke Gilden Olsene-Zulte, was één van de finalisten. Zij was allerminst ontgoocheld na de verkiezing: ‘Ik ben niet teleurgesteld, maar bij de eerste drie eindigen zou mooi geweest zijn. Ik kijk terug op een mooie periode van promotie voeren.’

Ook echtgenoot Christof De Cabooter was trots op zijn vrouw en allerminst teleurgesteld. Alleen de kinderen had het er moeilijk mee dat hun mama niet had gewonnen.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio