Damesvoetbal 2e Nationale: K Massenhoven VC – SV Zulte Waregem: 2 – 2

Zulte Waregem B speelt gelijk in Massenhoven

Zulte - In de tweede nationale van het damesvoetbal moest de tweede ploeg van Zulte Waregem op bezoek bij rechtstreekse concurrent Massenhoven. Het werd een billijk gelijkspel.

Eerste helft

Een heel offensief ingesteld Zulte Waregem nam meteen de partij in handen. Er werd veelal de voetballende oplossing gezocht en gevonden en bij balverlies werd altijd een moeilijke bal afgedwongen met heel snelle balrecuperatie tot gevolg. Toch kwam de eerste kans van de thuisploeg na twee foutjes in de Zultse verdediging, maar gelukkig was keepster Limke Meersschaert bij de pinken. Daarna konden toch enkele keren de bezoekers van Essevee toch enkele keren uitpakken met gevaarlijke schoten uit de tweede lijn die maar net voorlangs gingen. De Zultse meisjes gaven halverwege de eerste helft een corner weg waarbij een speelster van Massenhoven de enige was die voor de bal ging en zo ongehinderd kon inkoppen. Het was 1-0 na 23 minuten.

Essevee verslapte echter niet en ging resoluut voor de gelijkmaker, maar de een loeier van Emilie Snoeck aan de rand van het strafschopgebied vond de keeper op zijn weg. Het was uiteindelijk Laura Vervacke die in twee keer de weg naar de netten kon vinden voor de bezoekers : 1-1 na 35 minuten. Dat was meteen ook de ruststand.

Tweede helft

Zulte Waregem kwam met dezelfde intensiteit uit de kleedkamer, maar vond een gretiger Massenhoven op zijn weg. Toch kon Essevee op voorsprong komen. Een kort genomen vrije trap kwam uiteindelijk bij Emilie Snoeck terecht die met een subtiele baltoets Laura Vervacke liet infiltreren. Laura zette de bal mooi weg in de benedenhoek en liet de keeper geen verhaal: 1-2 na 54 minuten.

De voorsprong kon daarna nog een paar keer uitgebreid worden, maar zowel Frauke Timmerman als Emilie Snoeck konden de keeper niet genoeg uitdagen om ze te kunnen kloppen. In de 67ste minuut kon Massenhoven profiteren van balverlies op het middenveld en met een snelle counter op de flank vonden zij bij de voorzet het hoofd van een Massenhovense aanvalster, die de gelijkmaker scoorde: 2-2.

In de laatste 20 minuten was het pompen of verzuipen voor Essevee ; Massenhoven putte extra moed uit het doelpunt en de Zultse meisjes verloren enigszins de pedalen. Essevee kon echter wel nog aanspraak maken op een doelpunt via twee kansen van de ingevallen Anke De Vos, maar aan de andere kant maakte ook Massenhoven het lekker warm voor doel en moest het misschien zelfs een penalty gekregen hebben na vermeend handspel in het strafschopgebied.

Het bleef uiteindelijk bij een 2-2 eindstand, een uitslag waar beide ploegen tevreden mee kunnen zijn.

De ploeg

Opstelling: Limke Meersschaert, Silke Bodequin, Jolien Badie, Athina Vercaemer, Jana Vanhooren, Laura Vervacke, Julie Devos (81' Astrid Vandamme), Joke Verlinde, Sofie Vanhooren (64' Sofie Vanhooren), Frauke Timmerman, Emilie Snoeck
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio