FOTO. 12-jarigen beleven hun Doe-Dag in Deinze

Tussen 18 februari en 1 maart kwamen zowat 900 leerlingen uit de zesde leerjaren basisonderwijs van 37 basisscholen uit de wijde regio hun Doe-Dag beleven in de scholen van Deinze die technisch onderwijs aanbieden. Dat zijn het Vrij Technisch Instituut, Leiepoort campus Sint-Theresia en Leiepoort campus Sint-Vincentius.

De leerlingen hadden niet minder dan acht keuzemogelijkheden om te proeven van het technisch onderwijs en hun ontluikend technisch of wetenschappelijk talent onder de deskundige begeleiding van gespecialiseerde vakleerkrachten te laten zien.

Daarnaast bezorgden de secundaire scholen een uitgebreid werk- en documentatiepakket aan de basisscholen. Daar gaan zij mee aan de slag op de basisschool zelf. Zo wordt de gepaste aandacht aan de technische opleidingen gegeven tijdens het studiekeuzeproces van de 12-jarigen in voorbereiding van hun overgang naar het secundair onderwijs.

De Doe-Dagen kaderen trouwens ook in de grote promotiecampagne ‘Toch wel technisch’ die momenteel o.a. via boodschappen van algemeen nut op de nationale zender Eén ondersteund wordt en die de aantrekkingskracht van het technisch onderwijs terecht wil verhogen.

De leerlingen hebben ongetwijfeld een leuke dag beleefd, en achteraf kunnen ze zichzelf nog even bekijken op www.vtideinze.be
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio