FOTO. Vlaams minister Muyters op bezoek in Sobinco

Op donderdag 29 augustus 2013 bracht Vlaams minister Muyters een bezoek aan de firma Sobinco in de Waregemstraat in Zulte. Sobinco heeft met zijn hang- en sluitwerk Made In Belgium de wereldmarkt veroverd. De minister was vergezeld van Simon Lagrange, burgemeester van Zulte, Koenraad Degroote, burgemeester van Dentergem, ereburgemeester Georges Peirs en een aantal schepenen.

Opgericht in 1961

Sobinco werd opgericht in 1961 door Remi Van Parys en zijn echtgenote Paule en is vandaag nog altijd een familiebedrijf. De firma produceert hang- en sluitwerk voor aluminium ramen en deuren. Tot op vandaag wordt nog steeds 90 % van de Sobinco producten gefabriceerd in de 30 000 m2 grote productieruimte in Zulte. Ondertussen stelt Sobinco meer dan 300 mensen tewerk in Zulte, 78% daarvan woont in een straal van 15 km van de bedrijfssite. Wereldwijd zijn dat er ongeveer 500. Sobinco is het enige bedrijf in België, dat gespecialiseerd is in de productie van een volledig gamma hang- en sluitwerk voor aluminium ramen en deuren.

Wereldwijd

Onder de huidige leiding van de vier zonen Van Parys werden de afgelopen jaren een productievestiging in Portugal en verkooppunten in China en Polen opgericht. Deze ondersteunen de export van de Sobinco producten naar meer dan zestig verschillende landen verspreid over vijf continenten. Hiermee is Sobinco niet alleen absolute marktleider in België, maar ook een wereldwijde speler in de markt van beslag voor aluminium ramen en deuren.

Innovatie

Sobinco legt sterk de nadruk op het belang van innovatie. Continue investeringen zorgen ervoor dat dit bedrijf beschikt over een indrukwekkend high-tech machinepark en voorloper is in wat betreft de introductie van de allernieuwste software om productieprocessen te ondersteunen en tot op een ongekende hoogte te moderniseren.

Niet alleen de nadruk op innoverende technologieën bracht Sobinco tot waar het vandaag staat, maar ook het gehele Sobinco team incarneert de aanhoudende drang naar innovatie. Deze motivatie heeft als gevolg dat Sobinco kan uitpakken met een uiterst hoge leverperformantie, flexibiliteit en een uitstekende service en support naar de klant toe. Ook de R&D afdeling, die de afgelopen jaren qua bezetting verdubbeld is, maakt met het ontwerp van vernieuwende producten wereldwijd indruk.

 Sobinco bouwt zijn plaats op de wereldmarkt verder uit en blijft groeien. Alleen al de hoofdzetel in Zulte haalt een jaarlijkse omzet van 55 miljoen euro.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio