Over de impact van de nieuwe media in de bib

Over de impact van de nieuwe media in de bib

Prof. Dr. Pieter Verdegem Foto: www.mict.be

Deinze - Donderdagavond is het opnieuw bibliotheekavond in Deinze. In de eerste aflevering van dit najaar heeft Professor Dr. Pieter Verdegem van de Gentse universiteit het over de impact van de nieuwe en sociale media.

Pieter Verdegem

Pieter Verdegem is een Onderzoeksprofessor in het domein van Nieuwe Media en Informatie- & Communicatietechnologieën bij de Vakgroep Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent. Daarnaast is hij ook lid van de iMinds Onderzoeksgroep voor Media & ICT (MICT). Hij behaalde in 2009 zijn doctoraatsdiploma met een proefschrift over beleidsstrategieën in de informatiemaatschappij, met een specifieke focus op e-government en e-inclusie. In 2011 was hij als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het Department of Informatics and Media van Uppsala University in Zweden, waar hij heeft samengewerkt met Prof. dr. Christian Fuchs.

Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse heeft betrekking op de impact van en de wisselwerking tussen ICT en de maatschappij, sociale media, nieuwe media & ICT beleidsaspecten en governance. Zijn onderzoek is gepubliceerd in tal van artikels in wetenschappelijke tijdschriften. Prof. dr. Pieter Verdegem geeft les in het masterprogramma Nieuwe Media & Maatschappij. Hij is verantwoordelijk voor de cursus Nieuwe Media Studies.

Twitter, Facebook, Google …

'Twitter Revolutions ten tijde van de Arabische Lente,’ ‘Een uitnodiging voor een feestje op Facebook dat vervolgens leidt tot rellen in het Nederlandse Haren,’ ‘Klacht tegen Google omwille van schendingen van de privacy op Google Street View,' … dit zijn allemaal thema’s die de laatste jaren frequent aan bod komen in krantenartikels of televisieprogramma’s. Maar wat zijn deze ‘sociale media’ precies en welke impact hebben zij op het dagelijks leven?

In deze lezing gaat prof. Verdegem dieper in op de ontstaansgeschiedenis van sociale media zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Google en plaatst hij het maatschappelijk belang ervan in perspectief.

Praktisch

Wanneer: donderdagavond 3 oktober 2013 om 20 u
Waar: kelder van de bibliotheek op de Markt in Deinze
Toegang: Prijs: 3 euro, 2 euro in voorverkoop. Een drankje is inbegrepen. Graag reserveren want er is een maximum van 100 aanwezigen.

Info en reservaties: Bibliotheek, tel. 09 381 95 60 of bibliotheek@deinze.be .
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio