Zulte Waregem uit de zorgen: Decuyper verkoopt al zijn aandelen

Zulte Waregem uit de zorgen: Decuyper verkoopt al zijn aandelen

Foto: Marc Herremans - Corelio

Zulte - Sinds Patrick Decuyper in augustus zijn vertrek bij Zulte Waregem aankondigde, hing de dreiging in de lucht dat de voormalige CEO door het bezit van de meerderheid van aandelen de club alsnog kon verkopen aan derden. Willy Naessens, CEO ad-interim, bereikte nu echter een akkoord met Decuyper en zo kan Zulte Waregem weer opgelucht adem halen.

Getekend is het contract nog niet maar alles is principieel in kannen en kruiken: Decuyper verkoopt zijn 10% aandelen aan de Raad van het Bestuur. Hij had ook een optie op 60% van de aandelen (waardoor hij dus de absolute meerderheid zou hebben) maar ziet daar nu van af.

Decuyper focust zich weer volledig op Enfinity, zijn bedrijf gespecialiseerd in zonne-energie. De controversiële zakenman wil vanaf nu wel nog als supporter de wedstrijden van Zulte Waregem blijven bijwonen. Zondag tegen Standard zal hij alvast van de partij zijn.

Controverse

Decuyper belandde vlak na het (succesvolle) seizoen 2012-2013 in het oog van de storm toen hij een plan lanceerde om een fusie aan te gaan met de buren van KV Kortrijk. Daarnaast dook ook het gerucht op dat hij met de West-Vlaamse club naar Antwerpen wou verhuizen. Hoewel Decuyper had samengezeten met Bart De Wever, ontkende hij die verhuis naar Het Kiel.

Ondertussen had hij het wel helemaal verkorven bij de supporters. Toen vervolgens uitlekte dat Decuyper ook bij KV Oostende over aandelen beschikte en van plan was om die club naar Antwerpen te verhuizen, was het hek helemaal van de dam. Uiteindelijk gaf hij toe een inschattingsfout te hebben gemaakt en kondigde Decuyper in augustus aan dat hij zou opstappen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio