FOTO. € 500 voor ‘Kinderen helpen kinderen’

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar van De Sterrebloem in Meigem werkten, onder de hoede van juf Yannick Coucke, een project uit ‘Hoe maken we een eerlijke winkel?’. De kinderen gingen op zoek naar wat eerlijke handel of fairtrade is, leerden over kinderarbeid, lage-loonlanden, kleine boeren, biologische katoenplantages, gelijke kansen en werkomstandigheden. Vier dagen runden zij ook hun eigen winkel, ‘O’ Leuk’. Vrijdagnamiddag was het uitverkoop

De leerlingen maakten allerhande spullen om in de winkel te verkopen. Hiervoor gebruikten ze zoveel mogelijk ‘eerlijke’ materialen. Er werden broches gemaakt, knuffels, bladwijzers, potloodpopjes, sleutelhangers, stoffen zakdoekdozen, juweeltjes, vilten kaartjes…

Op dinsdag 18 februari werd de winkel geopend, voorafgegaan door een echte openingsreceptie voor de ouders. De kinderen deden het proces van het zes weken durende project uit de doeken, legden uit aan de ouders wat nu eigenlijk ‘fairtrade’ betekent en hoe ze te werk gingen. Om 16 uur ging de winkel effectief open en het werd meteen een stormloop. Iedereen van de school wilde wel spulletjes bemachtigen uit de O’Leuk! Ook op donderdag en vrijdag was de winkel nog open. Vrijdag was het dan ‘totale uitverkoop’ en verkochten de kinderen de laatste artikelen tegen spotprijzen.

‘Een aantal kosten moeten nog in rekening gebracht worden maar we schatten de winst toch op een vijfhonderd euro,’ glundert juf Yannick.

Op dinsdag 25 november wordt de winst van de winkel, een cheque van €500, met veel trots overhandigd aan Herbert van de organisatie ‘Kinderen helpen kinderen’ die strijdt tegen kinderarbeid in Pakistan.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio