Academiezaal staat open voor uitvaartplechtigheden

Academiezaal staat open voor uitvaartplechtigheden

Foto: if

Sint-Truiden - Niet-kerkelijke uitvaartplechtigheden kunnen vanaf 1 april in de Academiezaal plaatsvinden. 'Familieleden en kennissen moeten zich vanaf dan niet meer naar het crematorium in Hasselt verplaatsen om daar een afscheidsplechtigheid bij te wonen', zegt schepen Filip Moers (SP.A)

'Het is niet altijd gemakkelijk voor vrijzinnigen om na een overlijden gevoelens van verdriet op een geschikte plaats met anderen te delen. Vaak vindt een begrafenis plaats na een kerkelijke plechtigheid, maar steeds vaker is dit niet meer het geval. Tot nu toe ontbrak het aan een specifieke locatie in Sint-Truiden om burgerlijke plechtigheden te houden. De familie moest zich naar het crematorium in Hasselt verplaatsen. Om dat op te vangen stellen we vanaf nu de Academiezaal ter beschikking', licht Moers de beslissing toe.

De Academiezaal is een unieke achthoekige aula die de stad sedert 1986  in erfpacht heeft en die bijzonder mooi gerestaureerd werd. De zaal behield zijn akoestische kwaliteiten en werd daarom vooral voor (klassieke) concerten van kamermuziek over koor, kamerorkest tot kameropera gebruikt. De academiezaal wordt ook verhuurd als opnamestudio en voor congressen.

Voortaan vinden er ook niet-kerkelijke vieringen als uitvaartplechtigheden, geboorte-, huwelijks- en lentefeesten plaats. De huurprijs bedraagt 150 euro. Reservering: cultuurcentrum De Bogaard, directeur Stefaan Ottenbourgs, tel. 011-70.17.07.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio