KVK Zepperen krijgt eerste kunstgrasveld

Voetbalclub Zepperen wordt koninklijk

Voetbalclub Zepperen wordt koninklijk

Foto: els

Sint-Truiden - Vanaf nu heet de voetbalclub uit Zepperen niet meer VK Zepperen maar KVK Zepperen. De ploeg kreeg er na vijftig jaar de onderscheiding 'koninklijk' bij. De club vierde dat uitbundig.

Sportieve mensen uit de gemeente, meestal supporters van STVV, richtten in 1959 VK Zepperen op.  Zij vonden dat er in hun dorp een voetbalploeg moest zijn. Zij kozen voor de paars-witte kleuren. Ze kregen hulp van Beerschot. Die bezorgde VK een volledige uitrusting in paars-witte kleuren.

Het eerste seizoen startten ze in de reservenreeks. Het jaar nadien werd in derde provinciale gestart. VK rekruteerde zijn spelers uit eigen dorp en uit de omliggende gemeenten. In 1963 werd een jeugdbestuur opgericht en werd er gestart met een kadettenploeg, die werd uitgebreid naar scholieren en juniores.

V.K. speelde om de drie jaar kampioen en speelde al  na zeven jaar in eerste provinciale en later in bevordering.

De club begon met één plein en een houten kleedkamer en kantine afkomstig van de wereldtentoonstelling van 1958. Daarna werd er een nieuwe kantine gemetst. Later kwam er een tweede terrein met ruime kleedkamers en een kantine die de voorbode was van de 'loges' bij de grotere clubs. Vervolgens werden kleine oefenvelden aangelegd. Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan werd het derde terrein officieel ingehuldigd.

KVK Zepperen werkt ook aan de toekomst. In het kader van het pas heropgestarte Hesbania-project worden volgend jaar in Zepperen en in Brustem twee kunstgrasvelden aangelegd. Zepperen heeft ook plannen om volgend jaar een nieuwe kantine met kleedkamers en een KLJ-opslagruimte te bouwen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio