Na fusie met de club uit Jeuk telt de SKPS 500 leden

Karabijn- en pistoolschutters openen nieuwe stand op domein Terbiest

Karabijn- en pistoolschutters openen nieuwe stand op domein Terbiest

Foto: els

Sint-Truiden - Leden van de Sint-Joris Schutters (SJS) en de Haspengouwse Karabijn- en Pistoolschutters uit Jeuk/Gingelom bundelden de krachten om een nieuwe vereniging, de vzw Sint-Truidense Karabijn- en Pistoolschutters (SKPS), op te richten. De club nam op het domein Terbiest een vernieuwde schietstand in gebruik.

Het renoveren van de bestaande schietstand op Terbiest is voor SKPS  niet het einde van het verhaal. De vereniging gaat in de toekomst ook nog de schietstand verlengen van 23 meter tot een officiële 25 meter schietstand en Ze wil hem ook ombouwen van klasse B naar klasse A waardoor een breder gamma aan disciplines kan beoefend worden.

'Voor het stadsbestuur is het vooral belangrijk dat een gemotiveerde groep op een positieve manier het heft in handen heeft genomen en een nieuwe club heeft opgericht waar alle Truienaars bij kunnen aansluiten! Deze groep enthousiaste schutters heeft hier dagen en nachten gezwoegd om alles klaar te krijgen en het resultaat mag gezien worden. De stad Sint-Truiden heeft ook haar steentje bijgedragen met financiële steun via het subsidiereglement. Zo zijn onder meer de sanitaire voorzieningen, elektriciteitswerken en verfwerken betoelaagd voor een bedrag van 12.557,38 euro', zei schepen Johnny Vangrieken (SP.A).

De schepen verdedigde het subsidiereglement, dat bij de CD&V en Open VLD-coalitiepartners fel onder vuur ligt.  De stad Sint-Truiden vergoedt namelijk de clubs voor de helft in de bouw- en verbouwingswerken. Ook de aanwezigheid van een groot aantal niet-Truienaren op de ledenlijst is punt van kritiek. 'We zijn een centrumstad en verwelkomen ook niet-Truienaren in onze verenigingen', deelde de schepen mee. Het debat is geopend.

De club heeft veel tijd gestoken in de administratieve mallemolen om aan alle wettelijke voorschriften en veiligheidsbepalingen te voldoen. Een schietclub moet aan veel meer voorwaarden voldoen dan een andere doorsneesportclub.

Ook de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken gebruikt de accommodatie voor het oefenen met vuurwapens. 

Rudi Marès is voorzitter van de Sint-Truidense Karabijn- en Pistoolschutters. De club is ondertussen aangenomen als lid van het Koninklijk Verbond der Belgische Schuttersverenigingen (KVBSV).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio