Spellenclub maakt wegwijs met gezelschapsspel

Overwin Mexicaanse griep

© if

Op de spelavond van vrijdag 18 september in het cultuurcentrum De Bogaard staat het nieuwe gezelschapsspel 'Pandemie' centraal als 'Spel van de maand'.

Egide Lismond

Pandemie is een bordspel voor 2 tot 4 spelers over een gezamenlijke strijd tegen gevaarlijke ziektes. Het spel werd ontworpen door Matt Leacock en is dit voorjaar in het Nederlands uitgegeven door QWG-Games.

Speciaal aan Pandemie is dat het een coöperatief spel is: je speelt samen tegen het spel in plaats van tegen je medespelers. Het spelsysteem zorgt ervoor dat de druk fors wordt opgevoerd. Het is doorlopend nagelbijten geblazen, gevolgd door alweer een spectaculaire nederlaag of een nipte overwinning. In een coöperatief spel als Pandemie winnen de spelers ofwel allemaal samen het spel ofwel verliezen ze allemaal de strijd tegen de virussen. Om een kans te maken moet je een beetje geluk hebben, maar vooral goed samenwerken en plannen en optimaliseren. Door de verschillende niveaus is het spel geschikt voor gelegenheidsspelers en veelspelers.

Pandemie is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2009. Stemmen kan van 12 september tot vrijdag 9 oktober op de website van de Nederlandse Spellenprijs.

Door de uitbreiding van de Mexicaanse griep is het spel bijzonder actueel. In april 2009 brak in Mexico een nieuw griepvirus uit, de zogenaamde Mexicaanse griep. Deze griepvariant heet Influenza A H1N1 en bevat zowel delen van varkensgriep en vogelgriep, als van het menselijke griepvirus.

Zoals elke maand brengt de Spellenclub daarnaast ook nog een ruime selectie van goede bord- en kaartspellen mee.

Afspraak: vrijdag 18 september van 19.30 uur tot 23 uur in cc De Bogaard 2de verdieping, lokaal C. Iedereen is welkom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt