CD&V deelde jaarlijkse onderscheidingen uit en stelde nieuwe voorziter aan

STVV-doelman Simon Mignolet verdienstelijkste Truienaar

STVV-doelman Simon Mignolet verdienstelijkste Truienaar

Simon Mignolet ruilt voor even de geel-blauwe bal in voor een oranje. Foto: if

Sint-Truiden - Niemand twijfelt eraan dat Simon Mignolet de meest verdienstelijke STVV-voetballer is. Nu is hij ook de verdienstelijkste Truienaar. Op haar nieuwjaarsreceptie overhandigden de CD&V-jongeren hem een oranje voetbal.

CD&V-jongeren reiken jaarlijks een Rebut- en Haspingaprijs uit. De rebut-prijs gaat naar de kluns van het jaar, de Haspingaprijs naar de verdienstelijkste Truienaar.

Uitzonderlijk werd de rebutprijs niet uitgereikt. De CD&V doet daarmee een gebaar naar de andere partij(en) om de ruzie niet an te wakkeren.

Voor de Haspingaprijs koos de CD&V iemand uit eigen huis: Simon Mignolet. De verdienstelijkste STVV-speler is ook overtuigd CD&V'er. De jongeren schonken Mignolet een oranje voetbal. 'Ik zou ook liever met die kleur sjotten', klonk de commentaar van de doelwachter.

Bij dezelfde gelegenheid stelde de CD&V Peter Borgs (32) aan als nieuwe voorzitter van de partij. Hij volgt Willy Lammens op die gedurende zes jaar de partij leidde. De 32-jarige Peter Borgs is diensthoofd administratie bij het Wit-Gele Kruis in Limburg,

Samen met de nieuwe voorzitter werden ook de voorzitters van de geledingen aangesteld: Jos Lacroix voor de CD&V Senioren, Danielle Journée voor Vrouw & Maatschappij en Ann Verstreken voor de CD&V Jongeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio