Brustem Base ABC Events organiseert tuningshows, street –en dragraces op het voormalige vliegveld

Dragraces op landingsbaan van Brustem

© if

ABC Events organiseert zondag 1 augustus opnieuw races voor bolides tot 2000 pk en motoren tot 700 pk. Ze bereiken topsnelheden tot 300 km per uur op een afstand van 400 meter.

Egide Lismond

De oude landingsbaan van Brustem verandert zondag in een heuse race-tempel. De Test & Tune Dragracing is dan toegankelijk voor het grote publiek. Bezoekers zijn welkom van 10 uur tot 17 uur, de inkom bedraagt 10 €.

Dragrace is een tak van motor- en autosport waarbij twee coureurs vanuit stilstand tegen elkaar rijden over een korte afstand van 1/4 mijl. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.

Het fenomeen is ontstaan in Amerika uit de zogenaamde stoplichtsprintjes. De wijken die in blokken zijn opgebouwd hebben een afstand van een kwart mijl tussen de verkeerslichten. Om het geheel legaal te maken en de krachtige motoren te kunnen inzetten, verhuisde het racen naar een speciale sprintbaan.

Uniek in Sint-Truiden

Sint-Truiden is met zijn oude landingsbaan uniek in België. De ruime piste en parking en de veilige afstand voor het publiek, maken van de dragrace een unieke en spectaculaire show.

ABC Events is niet aan zijn proefstuk toe. Al 8 jaar organiseert het bedrijf tuningshows, street –en dragraces op het vliegveld en bouwde een uitmuntende naam qua organisatie en veiligheid op. Het event trekt jaarlijks heel wat bezoekers. Deelnemers en toeschouwers uit diverse landen zakken af naar Brustem.

De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs