Toneelvereniging paste programma aan na plots overlijden van regisseur Ben Hemerijckx

Groep Pol Stas start toneelseizoen met 'Vrijgezellenavond'

Groep Pol Stas start toneelseizoen met 'Vrijgezellenavond'

Ben Hemerijckx Foto: if

Sint-Truiden - Door het plots overlijden van de 56-jarige regisseur Ben Hemerijckx op 26 juli, moest Groep Pol Stas zijn programma aanpassen. Ben Hemerijckx zou de eerste productie van het seizoen voor zijn rekening nemen. De toneelvereniging maakte intussen haar aangepast programma voor het seizoen 2010-2011 bekend.

Ben Hemerijckx (Etterbeek, 1954) was een bekend Vlaams acteur en regisseur. Hij speelde vooral gastrollen in Vlaamse series. Daarnaast was hij jarenlang regisseur voor de vtm-serie Spoed. Hij was ook leraar toneelopleiding.  

'Na Paul Vanhoutte weer een zwaar verlies voor ons gezelschap. Ben was een uitstekend regisseur, trouwe vriend en ingoed mens. Als regisseur onthouden wij vooral de producties Het dagboek van Anne Frank (1988), Wij betalen niet van Dario Fo (1994) en De Ware Vriend van Goldoni (2009)', zegt Paula Moria.

Chris Mathijs neemt de regie voor de eerste productie over. Hij regisseert het blijspel  'Vrijgezellenavond' van Lode Pools. Het stuk is de ideale aanzet voor het toneelseizoen. Het is overgoten met veel humor. Opvoeringen hebben plaats op 28,  29 en 30 oktober.

De tweede productie  'Acht Vrouwen' is een komische thriller van auteur Robert Thomas. Yves Caspar regisseert.

'Er is leven na de dood', een zwarte komedie van Benny Baudewijns wordt de derde productie in een regie van Benny Vandormael.

 Abonnementen en kaarten: UiTbalie, tel. 011-70.17.00, ‘t Clockempoortje, tel. 011-68.18.23 en
Diax Sports Heilig Hartplein, tel. 011-68.36.56. Info: klik
hier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio